Prietenie model

0

(Foto: Oltin Dogaru)

Sapte ani de modelling si tot atatia de prietenie. Diana Moldovan (cover model) si Alexandra Sandor, protagonistele unui pictorial seducator din noua editie Harper’s BAZAAR, vorbesc despre drumul lor comun, din Romania la New York si Paris.

DIANA: Imagineaza-ti cum e sa pleci dintr-un oras ca Sf. Gheorghe, cu o populatie de 55.000 de locuitori, si sa ajungi la New York. Parea o fantezie, mai ales ca nici una dintre noi nu credea ca o sa ajunga model.
ALEXANDRA: Am avut noroc.
DIANA: Persoana potrivita la momentul potrivit si, da, mult noroc. Eram la ziua de nastere a unei prietene intr-un restaurant si, pur si simplu, am fost zarita de un tip. Sora lui avea o agentie de publicitate si a pus ochii pe mine, dupa care am ajuns la Gal (Golan, directorul Yes Model Management – n.r.). Totul a fost foarte spontan. Daca aveam timp sa ma gandesc, poate n-as fi facut-o. Nu ma consider frumoasa. Vad zeci de persoane fru­moase trecand pe langa mine pe strada. Asa gandeam si cand am inceput modellingul. Nici macar nu visam ca o sa ies din tara, cu atat mai putin sa ajung la New York. Faptul ca n-am stat sa analizez lucrurile m-a ajutat sa ma adaptez. La inceput e socant, totusi. Ai un nou stil de viata – de la alimentatie pana la lucrul cu oameni maturi. Te transformi tu insati din copil in adult.
ALEXANDRA: Cred ca asta te ajuta cel mai mult, faptul ca esti copil inca. Nu observi peri­colele. Pe mine m-a dus mama la un casting la MRA, am semnat cu agentia si am plecat la Paris. Inceputul a fost OK. Greul vine in timp, odata ce realizezi ce ti se intampla. Acum stim amandoua sa apreciem mai mult ce ni se intampla, constientizam, de pilda, valoarea unui show mare, precum Gucci.
DIANA: Greul e cand incepi sa platesti greselile. E o industrie destul de dura, competitia e foarte stransa. Sunt mii de fete noi care apar in fiecare sezon. Daca nu vrei tu sa faci ceva, vine altcineva sa faca. Supermodelele se intorc la munca. (Rade.)

La piel que habito. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac. Fotografii de Oltin Dogaru. Harper’s BAZAAR noiembrie-decembrie 2013 


ALEXANDRA: Ne-am cunoscut chiar la New York, pe strada. Mergeam la un casting.
DIANA: Alexandra m-a intrebat cum se ajunge, iar eu am intrebat-o de unde este.
A
LEXANDRA: Pe urma am inceput sa stam impreuna, oriunde am fi mers.
DIANA: Devenise un ritual, la Paris sau la New York, sa ne luam un apartament impreuna pe durata Saptamanii Modei.
ALEXANDRA: Ne-am obisnuit una cu alta.
DIANA: Si amandoua avem frati sau surori. Eu am doua surori, Alexandra are o sora si doi frati. Toate modelele tind sa-si faca grupulete in functie de tara de origine. Dar suntem prietene si cu alte fete.
A
LEXANDRA: Amice, mai mult. Eu si Diana avem o prietenie foarte stransa.
DIANA: Locuim impreuna, mancam impreuna. Am locuit si cu familia Alexandrei timp de sase luni, la Baia Mare.
A
LEXANDRA: Pot sa ma bazez pe Diana. E persoana pe care, daca o sun la 2 noaptea, ori­unde ar fi, ma ajuta. Si da sfaturi foarte bune. Sa ma duc la sala sa fac fund, de exemplu. (Rade.)
DIANA: Pot sa-i dau sfaturi fara sa se supere. Desi Alexandra arata perfect… Eu sunt destul de stresata din fire si mi se mai intampla sa depasesc limita. Alexandra ma tempereaza: „Fii calma! Respira! Numara pana la zece!” Invat de la ea sa nu iau lucrurile mult prea in serios. Ah, si ceea ce-mi place foarte mult la Alexandra este ca tot timpul are sosete. Pot sa ma bazez pe ea in privinta asta.
ALEXANDRA: Si capot de baie. (Rade.)
DIANA: Cand ajung acasa dupa o zi de alergatura, conteaza faptul ca gasesc farfuri­ile spalate sau patul facut – lucruri mici care arata respectul reciproc. Poate datorita faptu­lui ca vine dintr-o familie numeroasa, nu-i o persoana individualista, iar lipsa de individu­alism e o calitate pe care o gasesti rar in New York. In esenta, Alexandra e la fel ca atunci cand am cunoscut-o, in 2006.
ALEXANDRA: Tu te-ai schimbat. Inainte erai mult mai buimaca.
DIANA: Faceam nopti albe.
ALEXANDRA: Am devenit amandoua mai responsabile.
DIANA: Eu sunt mai atenta cu alimentatia, ma preocupa dieta sanatoasa. Alex mananca burgeri si cartofi prajiti langa mine.
ALEXANDRA: Iar Diana ma cearta. Apoi: „Vai, Alexandra, pot sa-ti iau macar un car­tof?” (Rade.)

Articol aparut in editia Harper’s BAZAAR Romania noiembrie-decembrie 2013.

Cititi mai multe interviuri despre colaborari profesionale, relatii de prietenie si de dragoste in dosarul „Eu si tu”, din noua editie BAZAAR, acum la toate centrele de presa!

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here