Noua dieta de ingrijire: produse beauty eco-conscious

0
produse beauty eco conscious

Preocupare pentru mediu (ambalaje reciclabile, materie prima locala), ingrediente organice, selectia materiei prime nemodificate genetic sunt doar cateva dintre aspectele-cheie ale filosofiei promovate de brandurile eco-conscious.

Ce inseamna: Produse cu o filosofie etica.

De stiut: In cazul produse beauty eco-conscious trasabilitatea ingredientelor este extrem de importanta, astfel incat locul de origine sa fie clar si calitatea sa poata fi corect evaluata, si certificarea Fair Trade, care asigura ca materia prima este platita corect, sprijinand astfel dezvoltarea comunitatilor locale din zone defavorizate. Viitorul pare sa apartina tot mai mult acelor nume care construiesc un ethos de dezvoltare sustenabila, fie ca se focuseaza pe un singur punct, fie ca incearca sa includa cat mai multe principii sanatoase.

Produse esentiale: Nu sunt neaparat gluten-free, vegane sau raw, insa produsele eco-conscious definesc perfect interesul generatiei millennials pentru o abordare holistica asupra vietii sanatoase si reprezinta echivalentul unei diete omnivore, dar care pune accentul pe ingrediente organice din surse responsabile. Trendul este vizibil nu doar prin multiplicarea fantastica din ultimii ani a brandurilor de nisa, ci si prin atentia pe care marii jucatori din industria de frumusete o acorda acestui gen de produse, promovand noi linii de produse (precum Sephora si Kérastase). „Am considerat ca exista un potential semnificativ pe piata romaneasca si nu ne-am inselat. La inceput era clar un business de nisa, insa, pe parcursul ultimilor opt ani de cand ne-am dedicat acestui business, pe care l-am fondat impreuna cu Ioana Paun, interesul pentru produsele naturale, bio, vegane a crescut constant. imi aduc aminte ca am inceput cu sase marci de cosmetice bio, iar in prezent avem peste 40 de branduri pe rafturile MioBio”, rezuma Alma Rusu.

Produse beauty eco-conscious ce merita incercate: Tratament restructurant pentru noapte, Lux&Ethical, luxandethical.com, 160 Lei; Gel de dus Zenology, 175 Lei (Madison); Masca cu acid glicolic si celule stem Andalou Naturals, 57 Lei (Secom); Ulei-spray din cocos Aura Botanica, Kérastase, 141 Lei; Unt de corp Kukui Cocoa, Andalou Naturals, 59 Lei (Secom)

Articol aparut in numarul de mai al revistei Harper’s BAZAAR Romania. 

Cititi si: “Noua dieta de ingrijire: produse beauty vegane”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor; Colaj: Tudor Smalenic

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here