Noua dieta de ingrijire: produse beauty vegane

0
produse beauty vegane dieta de ingrijire

„Este adevarat, in ultimii ani am constatat un interes aparte fata de produsele vegane, urmate de cele fara gluten, dar si pentru zona de machiaj. Este intr-o crestere continua si constanta. Sesizam acest lucru atat in ceea ce ne priveste, cat si daca ne uitam in jurul nostru”, spune Alma Rusu, co-fondatoare MioBio, unul dintre primele magazine autohtone axat pe cosmetice organice. Daca luati in considerare aceasta abordare, iata cateva optiuni.

Ce inseamna produse beauty vegane: Fara ingrediente sau testari pe animale.

De stiut: Obsesia globala recenta pentru healthy living a facut ca numarul veganilor sa se dubleze fata de acum zece ani in multe tari. Dieta vegana, precum si cea flexitariana (bazata in mare masura pe plante, dar cu consum ocazional de carne) au deschis drumul pentru interesul crescut fata de cosmeticele vegane. „Evitarea produselor de origine animala (ceara de albine, miere, elastina animala sau carmin) ajuta la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, iar introducerea formulelor pe baza de plante in produse ne ajuta sa ne mentinem sanatosi pentru mai mult timp. Ingrediente precum arnica, ulei de cocos sau jojoba, ceai verde si extracte din samburi de fructe au efecte benefice demonstrate pe termen lung, in contrast cu rosu carmin, de exemplu, care este un colorant des intalnit in cosmetice si se obtine din insecte, apoi se amesteca cu amoniac”, detaliaza Alma Rusu.

Produse esentiale: De la veteranii industriei, The Body Shop, si pana la produsele pentru par de la Oribe (majoritar vegane, cu cateva exceptii) si anumite produse selectionate de la Urban Decay, trecand prin noua gama Hej Organics si produsele de machiaj Becca, adorate de insider-ii industriei de frumusete, optiunile sunt suficient de bogate pentru a va asigura respectarea filosofiei cruelty-free.

Produse beauty vegane ce merita testate:

Pensula pentru blush, Urban Decay, 152 Lei (Sephora); Blush Instain, The Balm, 97 Lei (Douglas); Pudra iluminatoare Skin Shimmering Perfector, Becca, sephora.ro, 171 Lei; Fard lichid de pleoape Moondust, Urban Decay, 112 Lei (Sephora); Serum capilar, Oribe, 295 Lei (Madison); Paleta pentru pleoape Pure Pressed, Jane Iredale, 190 Lei (Madison); Masca cu ghassoul, Hej Organic, 15 Lei (Douglas); Vitamin C Glow Boosting Microdermabrasion, The Body Shop, 89 Lei

Articol aparut in numarul de mai al revistei Harper’s BAZAAR Romania.

Cititi si: “Noua dieta de ingrijire: top 7 produse beauty fara gluten”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor; Colaj: Tudor Smalenic

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here