Purtandu-l pe Dante

0
La Commedia, parfum

Probabil vi s-a intamplat, macar o data, ca un parfum sa va transporte cu gandul catre locuri sau contexte indepartate si sa va readuca instant amintiri pe care le credeati uitate.

Parfumurile au acest efect unic asupra mintii, deschizand sertare neaccesate, catre experiente traite demult. Cea mai recenta astfel de intamplare m-a readus pe bancile liceului, la una dintre primele clase de literatura universala, catre o opera florentina bine cunoscuta – Divina Comedie a lui Dante Alighieri. Poemul alegoric, ce urmareste drumul sufletului dinspre iad spre rai, este si sursa de inspiratie pentru cel mai nou parfum al casei Salvatore Ferragamo, din gama Tuscan Soul Quintessential, numit La Commedia.

„Florence on my mind”

La Commedia, parfum

S-au nascut si au trait in timpuri diferite, dar pe Dante si pe Salvatore Ferragamo ii leaga mai multe puncte importante in ceea ce priveste personalitatea si destinul lor, asa cum aveam sa inteleg la Florenta, cu ocazia lansarii noului parfum Salvatore Ferragamo. Ambitia si talentul i-au facut remarcati inca de tineri, iar dragostea fata de Toscana, mai ales fata de orasul Florenta, a ramas puternica – pe Ferragamo l-a determinat sa se intoarca aici din Statele Unite, unde deja isi crease renumele de „designerul de pantofi al vedetelor”, iar pe Dante sa dedice parti din poemul sau temei exilului si pedepsirii celor care il alungasera din cetate. De altfel, frumosul oras toscan pastreaza si astazi un vibe atemporal pe strazile sale inguste, printre cladirile ce dateaza, in parte, chiar din vremea scriitorului emblematic. Noua creatie olfactiva a casei Salvatore Ferragamo este o oda dedicata lui Dante si lucrarii sale literare cele mai importante.

Parfumul-poem

Daca vreti sa daruiti pielii o calatorie imaginara, pulverizati Tuscan Soul Quintessential La Commedia. In dupa-amiaza de final de mai din ziua lansarii, intr-o caldura dogoritoare, testarea aromei pe piele ne-a oferit o senzatie racoritoare necesara, data de accentele de portocala amaruie din compozitie. Apoi, la lasarea serii, dezvaluirea notelor de baza a dus la intensificarea parfumului si transformarea sa intr-o aroma intensa, misterioasa, usor intepatoare – efectul accentelor de piper, nucsoara si al bazei sobre de vetiver si lemn de guaiac, ce amintesc de dramatismul iadului si purgatoriului din poemul florentin. Toate aceste note fac din La Commedia un parfum imposibil de ignorat, indiferent daca il veti alege pentru dumneavoastra, il veti oferi barbatului iubit sau il veti imparti cu acesta, parfumul fiind unisex. BAZAAR va recomanda sa il purtati vara aceasta pe una dintre terasele din apropiere de Ponte Vecchio, sorbind dintr-un pahar de vin si citindu-l pe Dante.

Parfumul Salvatore Ferragamo La Commedia este disponibil exclusiv in parfumeriile Douglas Baneasa Shopping City, Douglas AFI Palace Cotroceni si online, pe www.douglas.ro.

Articol aparut in numarul de iulie – august al revistei Harper’s BAZAAR Romania.

Cititi si: “Acqua Essenziale Blu, noul parfum Salvatore Ferragamo”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here