Artists Calendar: fii una dintre surprizele artistice ale anului 2020!

0

Imaginează-ți un calendar virtual în care, în fiecare lună, descoperi ceva nou: un proiect, un artist, o idee fantastică. Apoi gândește-te că, pe una dintre acele pagini, stă colecția ta, aceea la care visezi de atâta vreme. Și… dacă toate aceste lucruri n-ar fi doar visuri? Dacă ai putea, într-adevăr, să fii „designerul lunii” la Qreator și să-ți vezi ideea materializată în practică, așezată într-un spațiu creativ, o lună întreagă în anul 2020? Înscrie-te pe platforma Call for Artists de la Qreator. Avem 12 pagini pregătite să fie completate cu cele mai îndrăznețe proiecte.

Cum poți să ajungi unul dintre cei 12?

Să detaliem. În primul rând, artiștii, designerii, creatorii de tot felul aplică pe www.qreator.ro cu un proiect / o idee creativă care se înscrie într-una din cele 4 categorii ale concursului (design vestimentar, de accesorii, de obiect, design & tech). În al doilea rând, aceștia trebuie să respecte temele concursului: Resisting Fast Fashion pentru cei care vor să ofere publicului piese atemporale, multifuncționale, care trec proba timpului; Multi-Sense Design pentru cei care visează ca obiectele de design din jurul nostru să trezească mai multe simțuri decât cel vizual: Back to The Future pentru cei cărora le place să mixeze tradițiile cu inovațiile tehnologice; Solve a Problem pentru cei care cred că arta înseamnă și implicare socială.

Apoi, cu un prototip și o argumentație bine gândită și pusă la punct, acești creativi trebuie să convingă membrii juriului că merită ca ideea lor să prindă viață, să fie realizată împreună cu Qreator și, în final, să fie recompensată și cu 1.000 de euro. Concursul se desfășoară până pe 15 martie, iar câștigătorii vor fi anunțați în 3 etape. În final, „calendarul artistic” al anului 2020 de la Qreator va include 12 artiști români emergenți care vor realiza, în fiecare lună, în colaborare cu Qreator, câte o serie Qollection.

Cine poate participa?

Pe scurt, orice designer la început de drum sau orice creativ care are o idee pe care dorește s-o vadă pusă în practică. Nu contează dacă te preocupă mai mult designul vestimentar sau cel de obiect, dacă ai prefera să creezi mai degrabă o experiență senzorială asociată unui obiect, dacă ți-ar plăcea ca obiectele tale de design să ajungă în casele celor pasionați de frumos sau ai vrea să te implici mai mult în problemele sociale. Competiția este deschisă!

Cum intri în concurs?

Înscrie pe platforma Call for Artists ideea ta: concept + nume.

Perioada concursului?

Până pe 15 noiembrie se pot înscrie artiștii care vor să intre în prima etapă de selecție, pentru edițiile Qollection ianuarie și februarie 2020. Înscrierile rămân deschise până în martie 2020, pentru edițiile Qollection ale următoarelor 10 luni din an.

Dacă ești ales câștigătorul lunii, Qreator produce și lansează colecția după conceptul & designul tău și îți oferă în plus și un premiu de 1.000 euro. Produsele din colecția realizată astfel vor fi disponibile în ediție limitată la Qreator timp de câte o lună.

 Pe cine trebuie să impresionezi?

Juriul este format din Mirela Bucovicean, Răzvan Mercan (Monocult) și Tammy (Lelograms), iar lor le revine misiunea de a alege 12 câștigători care vor semna edițiile Qollection ale anului 2020. Câștigătorii vor fi anunțați în 3 etape.

Ce înseamnă Qreator X Qollection?

Qreator a susținut încă de la început comunitățile creative locale și a devenit loc de întâlnire pentru creatori la început de drum, dar și pentru artiști consacrați. Din iulie 2018 pana in prezent, în seria “Qollection”, Mihaela Glăvan, Irina Voinea, Ghica Popa, Monocult, Lelograms, Șoseta 3, Laura Olaru, Victoria Finală, Maria Pălăria sau Zarug și-au prezentat colecțiile, în ediții limitate, în colaborare cu Qreator, în spațiul din Piața Victoriei.

Vrei să fii și tu următorul designer pe listă? Intră acum pe www.qreator.ro.

Citește și „Artists in Progress”, un proiect editorial Scena9.ro, deschide ușile școlilor de artă din România

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here