Ralph Lauren pentru artele frumoase

0
Educatia in artele frumoase a adus de-a lungul secolelor cele mai inovatoare miscari de gandire ale timpului lor. Chiar daca traim intr-un secol in care stiinta face progrese impresionante si tinde sa domine atentia societatii, artele vor avea permanent misiunea sa inspire societatea. Asa ca nu e de mirare ca artistii se sustin intre ei, iar sprijinul pentru reconsolidarea uneia dintre cele mai importante cladiri ale artelor frumoase din Europa, École Nationale Supérieure des Beaux-Arts din Paris, starneste interesul si peste Ocean.

Ralph Lauren va ajuta la restaurarea complexului de cladiri istorice incepand din aceasta toamna, punctand astfel debutul sau pe podiumul parizian cu o nota de binefacere. Cele cateva milioane donate de  labelul din New York vor fi folosite pentru restaurarea curtii interioare pietruite, precum si a teatrului din interiorul ansamblului aflat pe partea stanga a Senei, in dreptul muzeului Luvru. Rotonda teatrului de lectura gazduieste o pretioasa pictura murala de 30 de metri, opera lui Paul Delaroche. Sala va beneficia de toate modernizarile necesare unui amfiteatru contemporan, respectand arhitectura si pictura originale.

(foto: ArtRenewal si Allartclassic)

Cladirea  istorica din zona Saint-Germain-des-Près ce gazduieste École Nationale Supérieure des Beaux-Arts a fost, de-a lungul secolelor, un spatiu esential pentru artisti ca Henri Matisse si Claude Monet. Si designeri vestimentari precum Valentino Garavani si Hubert de Givenchy si-au rafinat viziunea in cladirile construite din secolul XVII.

Pe 8 octombrie, chiar inainte de inceperea lucrarilor, imediat dupa Paris Fashion Week, Ralph Lauren va organiza o prezentare de moda insotita de o cina festiva pentru a marca inceputul acestei colaborari, dar si debutul sau in calendarul din Paris. Iar judecand dupa ultima sa colectie Resort, inspirata de balet, alura degajata franceza se imbina armonios cu laitmotivele sale americane.

(foto: Style)

Un indragostit de lucrurile frumoase, Ralph Lauren a donat, acum 20 de ani, 13 milioane de dolari institutului Smithsonian, pentru pastrarea steagului original american – un motiv prezent adesea in colectiile sale.

Acesta nu este singurul sprijin venit din partea modei pentru artele frumoase: Fendi a initiat un proiect de restaurare a unor fantani istorice din Roma, iar Tod’s a anuntat implicarea sa in refacerea Colosseumului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here