Rasfoit de BAZAAR 04.11.2012

0
103

Saptamana ce a trecut ne intampina cu un nou parfum de la Marni, un nou designer pentru linia Philosophy di Alberta Ferreti, lansarea colectiei lui Narciso Rodriguez pentru Kohl’s si altele. Cititi stirile rasfoite de BAZAAR.

1. Alberta Ferreti i-a predat carma creativa pentru linia Philosophy, britanicei Natalie Ratabesi. De pe Telegraph aflam mai multe despre discreta Natalie, ce a absolvit Central Saint Martins in 2000 si, de atunci, a fost luata sub aripa lui Galiano la Dior, sau in echipa lui Oscar de la Renta, a ajutat la debutul liniei couture de la Gucci, iar ultima oara a fost senior creative director la Ralph Lauren. Cu asa un portofoliu de variat, de-abia asteptam prima ei colectie pentru Philosophy.

(foto: Telegraph)

2. Sass&Bide a fost ales de catre Natiunile Unite sa lupta impotriva saraciei in cadrul Ethical Fashion Initiative. Prima colectie capsula, realizata impreuna cu femei artizani din triburi ca Kikuyu, Masai sau Samburu, este inspirata din estetica africana pastrand amprenta Sass & Bide. Alti creatori care au fost alesi sa incurajeze munca etica si promovarea educatiei prin intermediul acestor colaborari sunt  Stella McCartney, Vivienne Westwood si Ilaria Venturini Fendi. Aflat pe Harper’s BAZAAR Australia.

(foto: Harper’s BAZAAR)

3.  Marni a lansat primul lor parfum impreuna cu Estée Lauder. Consuelo Castiglioni spune ca este pentru femeia care  „se imbraca pentru ea insasi, evita trendurile si e putin excentrica”. Parfumul evita notele florale sau fructate obisnuite, se concentreaza pe o combinatie de condimente cu note de lemn, si este imbogatit cu ulei de trandafir intens si tamaie. Citit pe Fragrantica.

(foto: Fragrantica)

4.  Miuccia Prada este un intelectual cu simtul stilului, dupa cum aflam din interviul ei acordat pentru Guardian. Dupa facultatea de stiinte politice, s-a dedicat artei teatrului, alegand mimul, cel mai diferit stil. De fapt, dorinta de a face lucrurile diferit fata de restul, este constanta din viata si munca ei. Desi avea orientari politice clare si interese spre teatru si arhitectura, si-a pastrat simtul stilului, fiind prima care a abordat atitudinea hippie sau purtand fuste, atunci cand toata lumea era in blugi. Cu ajutorul familiei, care avea o mica firma de bunuri de piele, a descoperit  moda, un domeniu initial ridicol pentru intelectualul din ea, dar in care exceleaza tocmai pentru asta.

(foto: Prada, primavara-vara 2013, Imaxtree)

5. Pe 7 noiembrie va fi disponibila colectia lui Narciso Rodriguez, inspirata de Instanbul, realizata pentru retailerul Kohl’s. Disponibila in magazine, dar si online, colectia reflecta punctele forte ale designerului: piese purtabile separabile sofisticate, cu divizari geometrice si culori curajoase. Aflat de pe Fashionologie.

(foto: Fashionologie)

6. See the World Beautiful este cartea fotografei germane Anne Menke ce exploreaza radacinile modei, in calatoriile ei in intreaga lumea. Arta si moda se intalnesc in mai multe locuri in acelasi timp, iar lentila lui Menke arata firul rosu din culturi indigene din toate lumea. Aflat pe Harper’s BAZAAR.

(foto: Harper’s BAZAAR)

7. Surorile Olsen au crescut in fata camerei si in atentia presei, ceea ce le da un avantaj in toate sedintele foto, dar si in domeniul modei, pe care -au invatat inca de la lansarea liniei pentru gemeni de la WalMart. Acum, cu prestigiosul premiu CFDA pentru The Row, vorbesc despre ce anume le-a inspirat in crearea colectiilor elegante si fara pretentii cu WSJ.

(foto: WSJ)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here