Red Carpet: A 50-a aniversare a Calendarului Pirelli

0
163

Din stanga: Alek Wek, Ana Beatriz Baros, Marco Tronchetti Provera, Peter Lindbergh, Carmen Kass, Eniko Mihalik, Fernanda Tavares

Lansat in 1964 cu scopul practic de a promova in Marea Britanie compania italiana, Calendarul Pirelli a devenit nu doar cel mai faimos calendar la nivel mondial, ci si un simbol – pentru senzualitate si feminitate exprimate in imagini semnate de cei mai mari fotografi, cu modelele de top ale momentului. „Orice fata ai alege e de acord sa pozeze pentru calendar”, spune Patrick Demarchelier intr-un film realizat cu ocazia celei de-a 50-a aniversari. O parte dintre cei care au lucrat pentru Calendarul Pirelli in decursul timpului s-au reunit la Milano pentru a celebra aniversarea: Karolina Kurkova, Eva Herzigova, Alek Wek, Carmen Kass, Bianca Balti, Elisa Sednaoui, Peter Lindbergh, Steve McCurry, Robert Freeman (fotograful primei editii), Ana Beatriz Barros, Eniko Mihalik. Cu Kevin Spacey drept gazda, seara festiva i-a mai avut printre invitati pe Sophia Loren, Miuccia Prada si Roberta Armani.

Cina de gala, cu 800 de invitati, la HangarBicocca din Milano

Roberta Armani si Sophia Loren

 Carmen Kass

In spatiul de arta contemporana HangarBicocca, cina de gala a fost insotita de o expozitie cuprinzand peste 160 de imagini din istoria calendarului.

Si tot pentru a marca aniversarea, editia 2014 a Calendarului Pirelli este, de fapt, un secret pastrat timp de aproape trei decenii: un calendar realizat in 1986 de nimeni altul decat Helmut Newton, dar publicat acum in premiera.

Intreaga poveste a calendarului lui Newton, precum si interviuri cu unii dintre autorii celebri din anii anteriori veti putea citi in editia Harper’s BAZAAR Romania ianuarie-februarie 2014.

[click pe oricare dintre imagini pentru a deschide galleria foto]

 (Foto:Catalano Erba Guindani/Prin bunavointa Pirelli)

 

Vedeti si: VIDEO: 50 de ani de Calendar Pirelli

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here