Regenerarea părului: tratamente și trucuri de styling eficiente

0
regenerarea parului

Transformarea podoabei capilare necesită răbdare și timp, dar câteva tratamente și trucuri de styling pot aduce rezultate remarcabile.

Ce recomandă specialiștii?

Dacă părul devine greu de stăpânit și nu mai găsiți nici o soluție pentru el, faceți o vizită specialiștilor. Există rezolvare pentru orice tip de păr și orice problemă, ne asigură ei.

Dacă aveți părul deshidratat și tern, vă recomand tratamentul din gama Wella Professionals Fusion. Este simplu de realizat și conferă rezultate spectaculoase de hidratare și reparare în profunzime, de la prima utilizare”, spune Lucian Busuioc, Top Artist Global Wella International.

Ședința decurge astfel: se spală părul cu șamponul intens reparator, se elimină excesul de apă, se aplică pe lungimi și vârfuri tratamentul Amino Refiller Fusion. Cu acesta, veți sta la climazon timp de 5-10 minute. Părul este apoi clătit și se aplică masca Fusion, care va fi lăsată să acționeze timp de 10 minute. După clătire, părul va putea fi coafat.

Citește și: 4 beauty influencers care ne plac pe Instagram

Un alt tratament pe care îl folosim în salon și pe care îl recomand este SP Liquid Hair, de regenerare moleculară a părului. Acesta conține aminoacizi esențiali ce reconstruiesc cheratina firului de păr și îi oferă mai multă rezistență și vitalitate, iar efectele lui țin până la 4-5 spălări”, adaugă Busuioc.

Dacă totuși ați început să pierdeți din podoaba capilară și vă doriți o regenerare de la nivelul rădăcinii firului, apelați la gama Vital Booster de la Londa Professional.

În completarea șamponului, serul sau fiolele Vital Booster reprezintă un factor eficient datorită unor ingrediente din formulă, precum cafeina și mentolul”, spune Bogdan Mirică, hairstilist Londa Professional. „Folosiți această gamă și în îngrijirea de acasă, pentru o perioadă de minimum trei luni, tratamentul fiind similar cu unul medical”, completează Mirică.

Schimbarea culorii poate fi și sănătoasă

regenerarea parului

Schimbările drastice în ceea ce privește vopsirea părului sunt un tabu dacă vreți să regenerați podoaba capilară? Da și nu, spun specialiștii. „Datorită noului produs Wellaplex, cu un sistem ce ajută la reconstruirea punților din firul de păr, putem realiza orice serviciu de colorare dorim, fără ca părul să sufere”, garantează Lucian Busuioc.

Culorile foarte deschise ori pastelate pot totuși să pună în pericol sănătatea firului de păr, este de părere hairstilistul Bogdan Mirică. „Pozele care circulă în social media pot fi înșelătoare. Culorile foarte deschise sau pastelate sunt potrivite pentru un păr sănătos și cu o bază naturală deschisă. Dacă aveți un păr fin, uscat sau degradat (tipul ondulat sau creț are mai mari șanse să fie astfel, din păcate) și o bază naturală mai închisă, alegeți nuanțe de marouri sau blonduri care nu sunt foarte deschise și se pot obține cu vopsea sau cu decolorări ușoare”, recomandă Mirică.

Tehnicile noi de strobing și contouring, preluate din machiaj, constau în jocuri de lumini și umbre ori nuanțe calde și reci, care vor conferi luminozitate și prospețime întregului look și constituie o opțiune prietenoasă cu părul, dacă vă doriți schimbări cromatice.

O tunsoare nouă poate fi salvatoare

regenerarea parului

O coafură nouă nu va oferi neapărat un efect de detox părului, dar îi va reda un aer proaspăt și vă poate scăpa de vârfurile degradate. Schimbați forma părului sau optați pentru breton, pentru un touch nonșalant. Nu excludeți nici versiunile scurte, precum tunsoarea pixie.

Citește și: 8 inspirații șic de tunsori cu breton de la franțuzoaice it-girls

Detox-ul natural, o opțiune eficientă

Două cure de câteva săptămâni pe an, în care să utilizați exclusiv ingrediente naturale, pot avea un real beneficiu asupra părului, pentru că îl vor curăța blând și îi vor dărui hidratare. Hairstilistul Cristi Pascu dezvăluie câteva rețete pe care le puteți realiza acasă.

Creați-vă propriul șampon

Un mix din lapte de cocos (un sfert de cană), săpun lichid organic și 20 de picături de ulei esențial de lavandă, rozmarin sau portocală sunt perfecte pentru a vă purifica podoaba capilară. Dacă aveți părul uscat, adăugați și o linguri]ă de ulei de măsline sau de migdale. Șampoanele 100% naturale au un termen de valabilitate scurt, de maximum o lună. Agitați-le foarte bine înainte de utilizare, pentru că ingredientele se decantează și se separă în acest amestec, dacă produsul nu este folosit timp de 24 de ore.

Dați o șansă uleiului de ricin

Acest ingredient preaslăvit de unii și contestat de alții ajută părul să crească mai repede și îl revigorează. După spălarea cu un șampon natural, masați scalpul, apoi restul părului, cu ulei de ricin. Aceasta va duce la îmbunătățirea circulației sangvine periferice, iar uleiul de ricin va pătrunde mai ușor în scalp. „Uleiul de ricin acționează ca un excitant pentru rădăcina firului de păr și pentru gene”, spune hairstilistul.

Recurgeți la măști

Pentru ca tratamentul de detox să fie complet, utilizați periodic măști de păr. Pentru curățare profundă, mixați argilă cu avocado copt – argila va îndepărta toate reziduurile și urmele de sebum, iar pasta de avocado va hrăni firul de păr. Pentru a hrăni firul de păr, combinați avocado cu o linguriță de ulei de măsline sau de cocos, o linguriță de miere și un gălbenuș de ou. Aplicați această pastă pe lungimea firului de păr, nu pe rădăcină. Lăsați-o să acționeze timp de 20 de minute, acoperind părul cu un capișon de plastic, care menține umiditatea, apoi clătiți.

Citește și: Cum îți îngrijești părul vopsit acasă 

 

 

articol preluat din revista Harper’s Bazaar, nr ian-feb 2018
autor: Ioana Vasile
sursă foto: iStock

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here