Regulile de beauty ale sezonului: trenduri în machiaj și hairstyle (1)

0

Regulile sezonului: cele mai recente trenduri presupun să experimentați și chiar să ieșiti din propria zonă de confort, fără să vă compromiteți aerul seducător. 

Plan mat-ematic

Rujurile cu aspect de catifea au fost prezente la show-uri importante ale sezonului și sunt un element de machiaj cu care nu veți da greș în nici o ocazie. Purtate pe un ten curat, lipsit de imperfecțiuni, fără alte artificii (poate doar codițe de tip cat eyes trasate cu linerul, așa cum am văzut la Louis Vuitton), vor fi punctul central al unui look seducător.

Ruj Lip Color Satin Matte, Tom Ford, 254 Lei (Sephora) Ruj L’Absolu Rouge Drama Matte, Lancôme, 163 Lei Ruj Lasting Finish Extreme Lipstick, Rimmel London, 30 Lei Ruj Matte Lip Color, Kevyn Aucoin, preț la cerere (Douglas) Rouge Dior Ultra Care Liquid, Dior, preț la cerere Rouge Pur Couture The Slim, Yves Saint Laurent, 173 Lei Le Rouge Deep Velvet, Givenchy, 172 Lei (Sephora)

Mâinile sus!

Manichiura nu mai este considerată Cenușăreasa lookului, ci o piesă de rezistență. Realizată cu diverse aplicații, litere, mesaje sau combinații de texturi, arta de pe unghii va completa lookul, conferindu-i o notă modernă și îndrăzneață.

Bling-bling

Go big or go home! Pentru sezonul actual, hairstiliștii propun accesorii care acoperă capul și devin atracția principală a lookului. La Area, meșe cu cristale au decorat părul, iar la Christian Siriano au fost atașate de șuvițe lanțuri subțiri – un element recurent al sezonului. La Vivienne Westwood, accesoriul auriu din jurul capului, ca o coamă de leu, a transmis libertate și forță.

Negru de fum

Tom Ford a readus în atenție machiajul o încă de acum câteva sezoane. Variantă modernă constă în aplicarea unui produs lucios (top coat) peste fard sau eyeliner. „Puteți obține un machiaj smokey eyes folosind două produse. Începeți prin aplicarea unui fard pe toată pleoapa, uniformizându-i marginile, apoi trasați cu un eyeliner în ton mai închis o linie subțire, difuzând marginile cu un bețișor cosmetic„, recomandă makeup artistul Claudia Neacșu.

Top Coat Ombre Prémiere, Chanel, Creion The Precision Eye Definer, Kevyn Aucoin, 145 Lei (Douglas)

La vie en rose

Un strop de roz în obraji aduce vitalitate aspectului feței. Este un truc esențial pentru a părea mai odihnită. La Chanel și Blumarine, modelele au afișat un look diafan, proaspăt, ca și când poposiseră pe catwalk direct dintr-o plimbare în aer liber. Un ruj în nuanțe de roz completează perfect acest machiaj.


Neo-blush, Kevyn Aucoin, 209 Lei (Douglas)

Neon flux

Nu renunțați la culorile aprinse pe buze în sezonul rece, mai ales dacă v-a plăcut să le purtați în vara care a trecut. Numeroase nuanțe de fuchsia, oranj, corai au fost remarcate pe podiumuri, în texturi mate ori semimate. Dar spre deosebire de lookurile propuse în sezonul cald, tot cu nuanțe neon, makeup artiștii au preferat de această dată să păstreze tenul mat, fără produse care să creeze luciu, pentru a obține un efect glacial.

Ruj Poutsicle Juicy Satin Lipstick, Fenty Beauty by Rihanna, 90 Lei (Sephora), Ruj Made For All Color Sensational, Maybelline New York, 36 Lei

Material realizat de Ioana Vasile, Beauty Editor Harper’s BAZAAR și apărut în numărul de septembrie Harper’s BAZAAR România.

Colaje realizate de Tudor Smalenic

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here