Regulile de beauty ale sezonului: trenduri în machiaj și hairstyle (2)

0
Regulile de beauty ale sezonului: trenduri în machiaj și hairstyle (2)

Regulile sezonului: cele mai recente trenduri presupun să experimentați și chiar să ieșiti din propria zonă de confort, fără să vă compromiteți aerul seducător. 

Minimalism versus maximalism

Oferiți machiajului o notă prețioasă cu ajutorul aplicațiilor. Dacă vă place să păstrați o cheie simplă, minimalistă, inspirați-vă din show-ul Adeam, unde modelele au purtat câte o perlă mică opacă aplicată în colțul ochilor. Pentru o petrecere sau un festival mergeți pe o direcție statement, ca la Halpern, cu pleoapele acoperite de glitter ca și când ar fi fost înfoliate cu aur.

Luciu extrem

Înapoi la gloss! După ce ani la rândul a fost mai degrabă trecut cu vederea, în acest sezon l-am văzut des pe podiumuri în numeroase machiaje. Variantele transparente au un efect de volumizare a aspectului buzelor. În plus, noile formule hidratante și ușoare au înlocuit versiunile lipicioase de pe vremuri.

Rouge Coco Gloss, Crystal Clear, Chanel, xxx Lei, Gloss Bomb Universal Lip Luminizer, Fenty Beauty by Rihanna, 80 Lei (Sephora)

Bucle 70s

Textura naturală a părului este celebrată pe catwalk de ceva vreme, dar pentru acest look e posibil să aveți nevoie de ondulator. Buclele disco în stil 70s și-au făcut apariția la prezentări precum Louis Vuitton, Oscar de la Renta și Michael Kors. Pentru a le realiza, folosiți un ondulator conic și un produs fixator, care le ajută să își păstreze forma timp îndelungat.

Spray fixativ EIMI Mistify Me, Wella Professionals, 71 Lei, Ondulator profesional conic 2281,BaBylissPro, 308 Lei (emag.ro)

Stil corean

Machiajul cu ruj în centrul buzelor este antidotul pentru modelul conturat excesiv, popular pe Instagram. Rujul aplicat în centru și întins către exteriorul buzelor este proaspăt și perfect pentru persoanele care au buzele mai pline. Am remarcat stilul în prezentările Oscar de la Renta, Zadig + Voltaire, dar și la Drome, cu o nuanță portocalie fresh.


Ruj Vibrant Satin, Douglas Make-up, 63 Lei, Ruj Cremesheen Lipstick, M.A.C, 94 Lei

Arte grafice

Machiajul experiemental în zona ochilor nu este o noutate, dar cu siguranță necesită îndrăzneală pentru a fi purtat. În acest sezon, inspirația a fost retro-futuristă, amintind de stilul lui Twiggy, la Dior, dar și de personaje populare din anime-uri. Pentru a vă alungi privirea, în loc de codița clasică la baza pleoapelor, trasată cu eyelinerul, puteți încerca modelul de la Moon Young Hee. Alternați creioanele negre cu cele albe pentru efecte mai spectaculoase, ca la Giambattista Valli.


Creion BadGal Bang, Benefit, 105 Lei (Sephora), Creion Stylo Yeux Waterproof, Chanel, preț la cerere

Rapunzel Goes Grunge

E oficial: părul foarte lung este în tendințe. Așa că dacă voiați să faceți o vizită hairstilistului pentru a-l tunde, reorientați-vă către tratamente cu rol de hrănire a vârfurilor și folosiți game ce le feresc de uscare și rupere. La prezentarea R13, Guido Palau a atașat extensii, a ondulat părul ușor și a folosit un produs de texturizare, care să confere părului un aspect messy, de inspirație grunge.

Material realizat de Ioana Vasile, Beauty Editor Harper’s BAZAAR Romania și publicat în numărul de septembrie 2019.

Ai putea fi interesat și de Regulile de beauty ale sezonului: trenduri în machiaj și hairstyle (1)

Colaje: Tudor Smalenic

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here