Regulile unui selfie perfect

0

Deprindeți de la experţi arta unui selfie efectuat corect.

Adina Vlad, makeup artist Rimmel London

Dincolo de necesitatea ca produsele folosite pentru baza de acoperire a tenului să fie create cu tehnologie HD, consider că importantă este și aplicarea. Eu vă recomand ca ea să fie efectuată cu cea mai mare pensulă, în mișcări largi, circulare pe toată suprafața feței, pentru a estompa între ele produsele aplicate. Machiajul ochilor și al buzelor ține de opțiunea fiecărei persoane. Un aspect foarte important este cel al sprâncenelor, care încadrează fața și în general sunt foarte importante într-un selfie. Evitați să le creionați prea intens sau să le definiți la milimetru. Vor părea fake. Dacă sprâncenele sunt rare sau aveți goluri, trasați fire de păr cu ajutorul unui fard cremos sau de tip pudră și estompați cu o periuță. Când îmi fac un selfie, am grijă ca poziția telefonului să fie la un unghi de 45 de grade și deasupra mea, în fața geamului cu cea mai multă lumină, dar nu direct în soare. Poziția capului trebuie să fie ușor înclinată, iar bărbia puțin înainte și fermă.

Sânziana Negru, blogger

În primul rând, este important să existe lumină naturală, iar dacă vă aflați undeva afară, nu vă faceți poze în preajma prânzului, când soarele e sus și lumina vine fix de deasupra, pentru că vă va crea umbre sub ochi și vă va da un aspect obosit. Unghiul potrivit pentru un selfie este în funcție de fața fiecărei persoane. Este important să vă cunoașteți trăsăturile, să știți care unghi vă avantajează și care nu. Dacă, de exemplu, nu vă place cum arătați din partea stângă, faceți selfie-urile cu capul ușor înclinat în direcția opusă.

Alice Peneacă, model

Aș putea spune că sunt un expert când vine vorba despre un selfie, ca orice alt model. Cred că, în proporție de 90%, o lumină extraordinară poate face un selfie să primească foarte multe like-uri. De cele mai multe ori, lumina naturală este cea mai potrivită, în general cea de la apusul soarelui. Desigur, și unghiul este foarte important, însă aici depinde de la persoană la persoană, fiecare dintre noi are un profil pe care îl consideră mai bun. Nu obișnuiesc să mă machiez decât la evenimente speciale și nu cred că ai nevoie de un machiaj anume pentru un selfie. Din punctul meu de vedere, cu lumina bună, pielea poate părea că a fost acoperită de cel mai bun fond de ten.

Articol apărut în numărul de iulie – august al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Era Selfiegeniei”!

Foto: arhiva personală

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here