Resedinta princiara

2

Construit intre 1870 si 1878 ca resedinta de vara a familiei Constantin Ghica-Deleni, conacul boieresc Polizu a fost renovat si reamenajat de mostenitoarea sa incepand cu 2005, dupa ce ajunsese o ruina in timpul regimului comunist.

Conacul Polizu din Maxut, com. Deleni

Timp de cinci ani s-a lucrat dupa proiectul original din 1870 al inginerilor italieni. Piesele de mobilier au fost achizitionate din targuri si magazine de antichitati din tara si din strainatate sau confectionate in atelierul propriu al conacului, reusindu-se recrearea atmosferei de lux boieresc specifica acelor vremuri.

Camera cu piese de mobilier confectionate din lemn de cires in atelierul de tamplarie al conacului

Camera cu mobilier din lemn de stejar

Celor 15 camere li s-au adaugat bai proprii și au fost dotate cu tehnologii moderne. Atractia locului o reprezinta crama de la subsol, unde se serveste masa, si unde se afla si o salina placata cu lespezi de sare aduse de la Targu-Ocna.

Crama, cu atmosfera sa arhaica

Salina, amenajata ca loc de relaxare

De pe terasa laterala a conacului se patrunde in parcul cu arbori seculari

Pe domeniul inconjurator de 52 de hectare se afla livezi de meri, ciresi si visini, un parc dendrologic cu brazi, stejari, mesteceni, castani, aluni, nuci, tei, precum si o gradina de legume bio.
Puteti opta pentru diverse activitati de recreere: cursuri de gastronomie, plimbari cu bicicleta pe pistele special amenajate în parc si excursii la situl arheologic de la Cucuteni.

De la 110 euro/camera/noapte, cu mic dejun si mini-bar; conacpolizu.ro

Fotografii: Prin bunavointa Conac Polizu

Facebook Comments

2 COMENTARII

  1. Un bandit care a tăiat pădurile din ocolul silvic Hârlau de 40 de ani zis Stefanuca Constantin .Cu banii din lemnul secular din Hârlau a facut Conacul Polizu si cu o baba,o nepoata a boierilor. Cu retrocedări banditești de păduri si acte false.Copii lui făcuții si ținuți prin scoli cu banii din lemnul furat de la Harlau la Bucuresti a luat lectii furat de la tata, un bandit notoriu. Comunistii liberali fac afaceri cu nepoatele boerilor ,se rasucesc în mormânt Ghiculestii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here