Revenirea lui Galliano

0

(foto: Christian Dior, couture, primavara 2010, Style)

De cand John Galliano a disparut de pe harta modei, intr-un mod atat de neceremonios in martie 2011, lumea modei stia ca va reveni la un moment dat. Rochia de mireasa a lui Kate Moss, realizata de designer la putin timp dupa concedierea sa de la Christian Dior, a fost un moment cand s-a vorbit din nou de talentul lui ca designer si de lumea dura a modei. A fost sustinut public si de Giorgio Armani si Stefano Gabbana, desi au starnit controverse.

Talentul sau pentru couture si creatii extravagante este greu de egalat, asa ca ne bucura sa aflam ca Oscar de la Renta l-a invitat pe John Galliano in studio-urile sale pentru urmatoarele trei saptamani. Aceasta veste pare exact comeback-ul pe care toata lumea il astepta.

„John si cu mine ne stim de multi ani si sunt un mare admirator al talentului sau, a spus de la Renta pentru WWD. „A lucrat mult si intens pentru recuperarea sa si sunt bucuros sa-i ofer oportunitatea sa se afunde din nou in lumea modei si sa se reacomodeze intr-un mediu, in care a fost atat de creativ.”

„Sunt un alcoolic,” a recunoscut Galliano. „Am fost in recuperare in ultimiii doi ani. Cu cativa ani inainte de reabilitare cazusem in nebunia bolii. Am spus si facut lucruri care i-au ranit pe altii, mai ales membrii ai comunitatii evreiesti. Mi-am exprimat regretul in privat si public pentru durerea pe ce am provocat-o si continui sa fac asta. Raman dedicat in a-mi rascumpara greseala fata de cei pe care i-am ranit.”

In acesti doi ani de pauza, John Galliano s-a inscris intr-un program de reabilitare, si a creat legaturi puternice cu The Anti-Defamation League (Liga contra Defaimarii), un critic puternic in 2011 si un sustinator si mai puternic al revenirii sale. Abraham H. Foxman presedintele ADL spune ca Galliano a arata un interes real in a-si indrepta greseala, documentandu-se asiduu despre raul provocat de anti-semitism si bigotism. E posibil chiar ca John Galliano sa devina purtator de cuvant impotriva intolerantei, anti-semitismului si bigotismului, ne avertizeaza Foxman.

Asta da revenire pentru geniul excentric al couture-ului!

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here