Prima schimbare a primaverii: Riccardo Tisci, noul chief creative officer Burberry

0
Riccardo Tisci Burberry

Primavara debuteaza cu noi schimbari in lumea modei, iar Fashion Week-ul francez este considerat ca fiind cel mai bun moment pentru anuntarea lor. Prima stire din cadrul show-urilor pentru toamna/iarna 2018/2019? Riccardo Tisci este noul chief creative officer Burberry. Acesta isi va ocupa noua pozitie incepand cu data de 12 martie 2018.

Dupa ce Christopher Bailey si-a prezentat ultima sa colectie pentru Burberry in cadrul Saptamanii Modei de la Londra, casa britanica de moda a anuntat, pe 1 martie, ca noul chief creative officer va fi Riccardo Tisci. Alegerea acestuia este una neasteptata, multe voci din industria modei pariind deja pe fostul designer Céline, Phoebe Philo.

Riccardo Tisci a parasit Givenchy pe 31 ianuarie 2017, dupa ce a ocupat timp de 12 ani pozitia de Creative Director

Marco Gobbetti, cel care l-a inlocuit pe Christopher Bailey in functia de CEO Burberry in iulie 2017, a fost inainte presedinte Givenchy (din 2004) si CEO Céline (din 2008).
Acesta a declarat: „Sunt multumit de faptul ca Riccardo Tisci mi se alatura in functia de Chief Creative Officer”, a spus Gobbetti. „Riccardo este unul dintre cei mai talentati designeri ai vremurilor noastre. Piesele create de el au o eleganta contemporana, iar talentul sau de a mixa streetwear cu elemente luxury este relevant pentru clientele de azi. Viziunea lui Riccardo va intari obiectivele pe care le avem pentru Burberry si va pozitiona ferm marca in segmentul de lux.”

Riccardo Tisci va prezenta prima sa colectie pentru Burberry, in septembrie 2018, in cadrul Saptamanii Modei din Londra. In trecut, brandul a ales sa prezinte in cadrul aceluiasi show atat colectia masculina, cat si cea feminina. Nu se stie daca dupa aceasta schimbare Burberry va continua sa se ghideze dupa principiul “See now, buy now”, insa dupa prezentarea colectiei din februarie 2018, doar o parte dintre piese au fost disponibile pentru achizitionarea imediata.

Cititi si: “Clare Waight Keller, succesoarea lui Riccardo Tisci la Givenchy”!

Foto: Guliver/Getty Images

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here