Richard Nicoll, designerul care a murit la doar 39 de ani

0
designerul Richard Nicoll a murit

Designerul Richard Nicoll a murit vineri, la Sydney, in urma unui atac de cord. Avea doar 39 de ani si era considerat unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai generatiei sale. Din 2017, el urma sa preia rolul de director creativ al brandului Adidas.

designerul Richard Nicoll a murit

Nascut la Londra, cu studii la Central Saint Martin, Richard Nicoll a fost remarcat dupa debutul sau de cei de la Dolce & Gabbana, care i-au si cumparat intreaga colectie, iar apoi, in 2005, s-a decis ca e momentul sa-si lanseze propriul sau label.

Printre premile castigate de Richard Nicoll de-a lungul timpului se numara si prestigiosul Fashion Forward Award inmanat de British Fashion Council. Hainele lui au fost purtate de-a lungul timpului de o multime de celebritati. Kylie Minogue, Sienna Miller, Keira Knightley, Julianne Moore si Anne Hathaway sunt doar cateva dintre ele.

designerul Richard Nicoll a murit
Anne Hathaway intr-o rochie semnata Richard Nicoll la premiera filmului Interstellar

Fashion meets technology: Richard Nicoll a bifat o reusita in acest domeniu

Primul lucru care ne vine in minte atunci cand ni-l amintim pe Richard Nicoll este rochia sa inovativa prezentata in cadrul colectiei sale pentru primavara/vara 2015. Ea a fost realizata in colaborare cu Studio XO si Disney si este create in totalitate din tesatura de fibra optica, activata de LED-uri de mare intensitate ce au fost introduse in rochie. Matthew Drinkwater, directorul Fashion Innovation Agency, care i-a adus impreuna pe Richard Nicoll cu Studio XO si Disney a declarat pentru Forbes ca haina a creat un efect de praf magic pe catwalk, iar criticii de moda au botezat-o “rochia pentru o Tinkerbell din secolul XXI”.

designerul Richard Nicoll a murit

Richard Nicoll si-a inchis propriul brand in 2015 dupa ce a declarat pentru London Telegraph ca presiunea de a produce sase colectii pe an a fost prea mare. „Aveam nevoie de o pauza”, a declarat atunci designerul. „Vanzarile mele nu merg foarte bine si ultimii doi ani au fost super stresanti.” El a sarit, de asemenea, peste London Fashion Week-ul din 2015 spunand ca-si dorea sa se concentreze pe alte proiecte creative. „Decizia de a trece peste un sezon a fost facuta cu scopul de a-mi consolida strategia mea de afaceri”, a declarat el.

In schimb, in ultima perioada, el a decis sa se implice in crearea colectiilor pentru alte branduri: Jack Wills, Marc Jacobs, Cerruti, Topshop si Sportsgirl. Richard Nicoll ar fi trebuit sa preia functia de director de creatie la Adidas, in 2017.

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here