Romantic Mood

0

COVER BAZAAR Romania mai-iunie 2016

 

„O rochie este o creatie fermecatoare si efemera, nu este o lucrare de arta vesnica. Moda ar trebui sa moara si ar trebui sa faca asta cat mai repede (…) cu cat este mai trecatoare, cu atat este mai desavarsita“, credea cu tarie Coco Chanel. Oricare ar fi diferentele de opinie in chestiunea perisabilitatii modei, suntem cu totii de acord ca stilul atemporal exista si trebuie cultivat. Chiar daca acest lucru ar putea fi in contradictie cu industria modei, ale carei profituri depind de imbratisarea permanenta a noului. Designerii par a fi maestri ai acestei innoiri si schimbari continue. Trebuie sa fie arta aceasta permanenta jonglare intre schimbare si asigurarea unei mosteniri durabile. Cand credeam ca am inteles care-i treaba cu siluetele realizate de Raf Simons pentru Dior, care este inaltimea de rigueur a tocului si ce forma de geanta se poarta zilele astea, intr-o clipa – mai bine zis, in cele 15 minute cat dureaza un show de moda –, suntem nevoiti sa schimbam in totalitate modul in care ne privim garderoba. Stilul este un subiect mereu la moda. Adesea dificil de stabilit ce reprezinta si mereu deschis la interpretari personale, adevaratul stil reuseste sa depaseasca granitele de netrecut ale modei sezoniere, insa este absolut intotdeauna ancorat momentului.

Ne-am dorit sa sintetizam si sa portretizam in aceasta editie o stare de spirit care pare sa domine estetica unui numar impresionant de designeri, astazi, cand moda pare sa faca recurs la atat de multe imagini din trecut. Din dorinta de a afla ce este nou si durabil acum, am incercat sa exploram vocabularul celor doua manifestari diferite ale modei. Fie ca vorbim despre caleidoscopul de plase din lurex, flori din satin, sifon si brocart cu care Alessandro Michele, un adevarat campion al eclectismului, si-a imbracat modelele in prezentarea Gucci, sau despre aerul epurat si esentializat care strabate colectii precum Céline sau Rosetta Getty, niciodata abordarea vintage a colectiilor nu a parut mai noua si originala. Pana la urma, in ambele cazuri de mai sus, accentul definitoriu ramane incontestabil modern si in acord cu necesitatea de a ne racorda la un prezent foarte concret.

Exista unele momente pline de gratie care, chiar daca trec cu rapiditate, sunt menite sa ramana pentru totdeauna vii in amintirea noastra. Nu stiu prea multe despre acest subiect, insa observand euforia celor din jurul meu la ideea de a realiza o sectiune speciala BAZAAR Brides, inclin sa cred ca suntem in fata unui topic care merita intreaga noastra atentie si care necesita o decriptare completa. Din rolul de guest editor al acestei sectiuni, Alice Peneaca ne ofera detaliile care au condimentat cununia sa civila si porneste alaturi de echipa BAZAAR in cautarea rochiei perfecte pentru ziua cea mare. Tot aici, alegem cele 10 ingrediente care transforma o nunta intr-o experienta cu adevarat memorabila. La sfarsit, Irina Pogonaru – Georgescu rememoreaza cele mai amuzante si speciale momente din culisele nuntii sale de poveste.

Ideea de a te bucura de frumusete indiferent de varsta a devenit catalizator pentru numeroase discutii in redactia BAZAAR. Unii dintre noi credem ca frumusetea nu trebuie asimilata cu orice pret tineretii – mai ales prin forme extreme, precum cutitul chirurgului sau injectiile. Altii cred ca femeile mai in varsta sunt acum in masura sa arate mai tinere decat cele din generatiile anterioare datorita produselor avansate de ingrijire a pielii si unui stil de viata mai sanatos. Dialogul continua. Momentan, pe langa obisnuitele sfaturi practice si subiecte hot tratate in profunzime, va oferim o trecere in revista a celor mai bune 100 de produse care promit sa lupte cu trecerea timpului. Testate si aprobate de editorii BAZAAR.

Poate chiar in aceasta relatie complicata pe care o avem cu timpul sta si farmecul modei. Ea continua sa mearga mai departe, iar noi o urmam de fiecare data voluntar, indiferent pe oricare drum ar alege sa mearga. Pare sa ne spuna sa traim momentul, insa apoi trebuie sa invatam sa-l lasam sa se duca. Vor mai veni si altele cel putin la fel de seducatoare.

Andrei Iovu, redactor-sef

Picto Gucci_BAZAAR mai-iunie 2016

Renaissance. Fotografii de Oltin Dogaru. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac

Picto Iulian Nan_BAZAAR mai-iunie 2016

Ce este cool acum. Fotografii de Iulian Nan. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac

Brides_Alice Peneaca_BAZAAR mai-iunie 2016

BAZAAR Brides – Modern Bride. Fotografii de Robert Petreanu. Realizat de Ina Borcea

Brides_Irina Pogonaru_BAZAAR mai-iunie 2016

BAZAAR Brides – Vedere de dragoste, de pe Lacul Como. Text: Alina Vilcan

Beauty Hot 100_BAZAAR mai-iunie 2016

Beauty Hot 100. Realizat de Ioana Vasile si Anda Brindusa

Beauty Holiday Countdown_BAZAAR mai-iunie 2016

Contra cronometru. Fotografii de Emma Tempest. Text: Anda Brindusa

Levente Molnar_BAZAAR mai-iunie 2016

Toata lumea vorbeste despre Levente Molnar. Portret de Oltin Dogaru. Text: Ioana Chira

Editia Harper’s BAZAAR Romania mai-iunie 2016, acum la centrele de presa!

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here