Cum ar trebui sa vă schimbați rutina beauty pe perioada sarcinii

0
Cum ar trebui sa vă schimbați rutina beauty pe perioada sarcinii

Multe dintre noi știu că fumatul și băutul ar trebui evitate în timpul sarcinii. Dar știați că și rutina de beauty necesită modificări în această perioadă? Trebuie menționat faptul că orice produs pe care îl aplicați pe piele are potențialul de a intra în fluxul sanguin și chiar de a traversa placenta.

Adevărul este că aproape nici unul dintre produsele cosmetice dezvoltate în laborator nu poate fi utilizat în mod sigur atunci când sunteți gravide. Dr. Silviu Iștoc, medic specialist Obstetrică-Ginecologie are pentru voi 7 sfaturi pe care să le aplicați în noua voastră rutină de îngriijre.

1. Alegeți produse organice. Printre produsele de îngrijire a pielii, optați strict pentru cele ecologice cum ar fi gelul cu aloe vera disponibil pe life-care.com.

2. Puteți găsi variante și în bucătărie. Pentru a evita total chimicalele din produsele din comerț, vă puteți face singură măști sau scrub-uri naturale cu ingrediente pe care le găsiți în propria casă. Spre exemplu, mierea și zahărul au beneficii extraordinare asupra pielii.

3. Evitați spray-urile de păr. Dacă obișnuiți să vă aranjați părul cu un fixativ sau să folosiți spray-uri pentru fixare, înlocuiți-le cu spumă de păr sau cu geluri. În acest mod nu vor putea fi inhalate.

4. Stați departe de stres, cofeină și mâncare nesănătoasă. Ați auzit aceste lucruri de nenumărate ori? Ei bine, aceste obiceiuri pot provoca acnee și alte probleme ale pielii.

5. Evitați pe cât posibil vopsirea sau aplicarea de tratamente pe păr. Alegeți întotdeauna o vopsea fără chimicale, iar dacă este impetuos necesar să optați pentru un tratament, aplicați-l cât de rapid posibil și într-o cameră bine ventilată.

6. Citiți etichetele. În cazul în care nu doriți să folosiți produsele ecologice, ci să continuați cu cele obișnuite, asigurați-vă că acordați o atenție deosebită etichetelor. Astfel, evitați ingredientele precum: acidul salicilic, toluen, aromele artificiale, parabenii, retinoizii, ftalații.

7. Aveți grijă la uleiurile esențiale. Există multe extracte de plante care sunt considerate inadecvate în timpul sarcinii. Acestea includ: migdale, cuișoare, ghimbir, rozmarin, salvie, cimbru. În schimb puteți opta pentru: lavandă, portocale, ylang – ylang, neroli, mușețel, mentă, trandafir.

Ideea este că viitoarele mame nu au nevoie de prea mult cosmetice! Vă puteți baza pur și simplu pe o minte lipsită de stres, o alimentație bună, o hidratare suficientă și remedii naturale.

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here