(P) Asemănări și diferențe între telefoanele Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10 Plus

0
Samsung Galaxy S10

Lansată anul trecut, gama S10 de telefoane Samsung este cea de-a zecea generație de terminale Samsung Galaxy S și cuprinde patru telefoane denumite:

  • Samsung Galaxy S10e;
  • Samsung Galaxy S10;
  • Samusng Galaxy S10 Plus;
  • Samsung Galaxy S10 5G.

Dintre toate acestea, Samsung Galaxy S10e este cel mai mic dintre modele, dar compensează prin aspect, fiind disponibil și într-un galben vibrant, care a făcut furori în rândul utilizatorilor. La polul opus, îl avem pe Samsung Galaxy S10 5G care este cele mai voluminos și este dotat cu un total de 6 lentile foto pentru camerele sale de fotografiat. Astfel, în categoria de mijloc ne rămân modelele Samsung Galaxy S10 și S10 Plus, probabil cele mai apreciate telefoane din această colecție, pentru echilibrul lor.

La capitolul fotografie, seria S10 se remarcă printr-o lentilă cu unghi ultra-wide care alături de dispozitivul normal și cel telephoto permite imortalizarea unor cadre care nu erau posibile seriei S9.

Un lucru pe care îl au în comun cele patru dispozitive Samsung Galaxy S10 este display-ul Infinity-O, Dynamic AMOLED și posibilitatea de redare HDR10. La rezoluție însă, Samsung Galaxy S10e se diferențiază de celelalte terminale cu ai săi 1080 pixeli pe un ecran drept, spre deosebire de 1440 pixeli și ecrane curbate.

Samsung Galaxy S10 versus Samsung Galaxy S10 Plus

Dacă în privința terminalului entry level al gamei și celui de top lucrurile sunt clare, este ceva mai dificil să alegi între Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10 Plus deoarece ambele se aseamănă foarte mult la performanțe. Astfel, fiind capabile mai mult sau mai puțin de aceleași lucruri mărețe, bătălia se dă în final între dimensiuni, Samsung Galaxy S10 Plus fiind o idee mai mare decât Samsung Galaxy S10.

Sud coreenii depun eforturi considerabile încă de acum câțiva ani pentru eliminarea cât mai eficientă a marginilor telefoanelor lor. Ei încearcă cu orice preț să obțină ecrane cât mai mari îmbunătățind de la generație la generație raportul ecran / corp în limitele posibilităților, iar în cazul seriei S10 se poate spune că s-au mai apropiat un pas de perfecțiune.

Pentru a elimina chiar și mai mult din marginile părții frontale, în cazul seriei S10, Samsung a apelat la decupături în ecran pentru camerele frontale. Astfel, pentru că are doar o singură cameră selfie, Samsung Galaxy S10 este perforat o singură dată, iar Samsung Galaxy S10 Plus de două ori deoarece pe lângă lentila de 10 MP mai are în plus o lentilă mai mică de 8 MP.

La capitolul design, atât Samsung S10 cât și Samsung S10 Plus arată extraordinar, iar singurul mod în care ar putea chiar și mai mult să iasă în evidență este echiparea cu câte un set de huse Samsung S10 sau huse Samsung S10 Plus care să sublinieze personalitatea utilizatorului.

La capitolul autonomie, comparat cu Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 Plus primește o bilă albă pentru bateria sa mai mare, de 4100 mAh spre diferență de cea de 3500 mAh a terminalului mai ieftin. Și cu toate că nu este cea mai mare baterie de pe piață, capacitatea ei este destul de impresionantă pentru un terminal cu dimensiuni atât de reduse.

Ecranele telefoanelor Samsung Galaxy S10 și S10 Plus sunt protejate de o sticlă Gorilla Glass 6 care a fost folosită nu doar pentru partea frontală, ci și pentru cea din spate. La culori distingem o paletă destul de modestă, dar foarte elegantă din care fac parte nuanțe de verde, albastru, alb și negru. De asemenea, există și o variantă Performance care deși nu este disponibilă decât pe alb sau negru, are un spate ceramic, ce oferă un plus de rafinament.

Din punct de vedere al rezistenței, nu doar terminalele Samsung Galaxy S10 și S10+, ci întreaga gamă excelează deoarece seria S10 este rezistentă atât la apă cât și la praf.

Ajunge însă cu lucrurile bune! Cei care doresc să găsească nod în papură terminalelor Samsung Galaxy S10 nu vor avea prea mult de căutat deoarece unul din primele aspecte care ar avea nevoie de îmbunătățiri este încărcarea prin cablu. Cu toate că sunt suficient de performante pentru a se încărca wireless sau a încărca și alte aparate, capacitatea lor de încărcare prin cablu a rămas neschimbată de la ultimele cinci generații încoace.

Dar chiar și cu acest neajuns când investești într-un terminal Samsung Galaxy S10 sau S10 Plus, poți să te aștepți la performanțe extraordinare, iar noi îți garantăm că nu vei fi dezamăgit.

 

 

Sursă foto: itelmobile.ro

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here