Saptamana aniversara National Geographic

0

O expozitie foto, mai multe evenimente de diseminare a cunoasterii despre natura, istorie si stiinta, un uimitor moment 3D gazduit de AFI Cotroceni si o seara de gala pentru prietenii National Geographic marcheaza cei 125 de ani de existenta ai editiei internationale si cei 10 ani ai National Geographic Romania.

Revista s-a nascut din initiativa unor exploratori si cercetatori cu viziune de a raspandi cunostintele geografice in randul publicului larg. Primii care semnalizeaza marile probleme ale lumii – incalzirea globala,  criza petrolului, a alimentelor, a apei,  explozia demografica – primii care lupta, prin constientizare, impotriva despaduririlor, poluarii, risipei, dar si impotriva intolerantei si discriminării, jurnalistii, fotografii si editorii NG invita acum publicul din Romania sa sarbatorească alaturi de ei.

Deoarece noua tema majoră a NG, anul acesta, este explorarea, putem fi cu totii exploratori, deschizandu-ne mintea spre marile intrebari ale timpului nostru. Publicul e invitat pe 7 mai sa vada o defilare a faunei salbatice din Romania – o lectie de conservare fara cuvinte, pe 9 mai la o lectie pasionanta de istorie dacica, cu povesti de la specialisti si cu film (un alt fel de documentar despre daci, productie SUA), iar pe 10 mai la o dezbatere stiintifica alaturi de mari nume romanesti din cercetarea de ultima ora. Si pentru un final de neuitat, intre 10 si 12 mai, un spectacol Augmented Reality va introduce publicul chiar in mijlocul delfinilor, dinozaurilor si altor fiare de temut.

UPC Romania s-a alaturat National Geographic si sustine evenimentele acestei saptamani aniversare, in calitate de partener.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here