Sarah Burton pentru Alexander McQueen SS20, o lecție bună de sustenabilitate

0
Sarah Burton pentru Alexander McQueen SS20, o lecție bună de sustenabilitate

Designerul Sarah Burton a căutat să încetinească timpul în cadrul Săptămânii Modei de la Paris Primăvară/Vară 2020 cu o colecție inspirată de natură, comunitate și trecut. Viteza nu mai este la modă. Pentru prezentarea Alexander McQueen SS20, organizată la Orangerie du Sénat din Jardin du Luxembourg de la Paris, Sarah Burton a vrut să încetinească trecerea timpului alegând materiale care se construiesc foarte greu și necesită mult timp și îndeletnicire. După o excursie în Irlanda, Burton și echipa ei au realizat schițe cu flori pe cale de dispariție, pe care le-au brodat în dantelă și ghipur. „O mare parte din industria materialelor în această țară este în pericol, așa că ideea a fost să surprindem lucrurile pe care le avem înainte de a le pierde definitiv”, a declarat designerul.

În acest sezon, Burton, alături de alte labeluri de modă precum Chloé, au spart un tabu revizitând colecții precedente și provocând astfel ideea că hainele ajung inevitabil la gunoi.

Prima creație care a urcat pe podium a fost o rochie cu mâneci supradimenionate de culoarea fildeșului, obținută printr-o metodă tradițională irlandeză de a ajunge la o nuanță alb-argintie, o reintepretare a unei creații din colecția Eshu Alexander McQueen din 2000. Ultima rochie a fost realizată după modelul unei creații de anul trecut. Sarah Burton a ales să folosească materiale upcycled din dantelă, organza și tul din colecțiile trecute. A reciclat și a reinventat imprimeuri din propriile colecții și ale lui Alexander McQueen. A lucrat în mare parte cu pânză din nordul Irlandei, făcută din in crescut în ferme deținute doar de femei, a creat damasc împreună cu singurul țesător de in din Irlanda. A creat pânze ușoare precum hârtia cu ajutorul singurului artizan rămas în Irlanda și a folosit lână din nordul Irlandei.

Foto: imaxtree

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here