Savurează un pahar de șampanie ca un profesionist

0
sampanie

Dacă ești o persoană perfecționistă și vrei să faci totul ca la carte, înseamnă că trebuie să afli care sunt recomandările și interdicțiile experților atunci când vine vorba de șampanie!

Ideea de a te răsfăța cu un pahar de sampanie poate marca o ocazie specială ori doar un moment în care ai nevoie să te relaxezi. Deși se spune că plăcerea nu are reguli, iată cum ar trebui savurată această băutură, conform specialiștilor în domeniu.

Folosește un pahar special

În general, această băutură este servită în cupe mici pentru a evidenția bulele din șampanie și a crea un efect vizual plăcut. Cu toate acestea, experții recomandă ca aceasta să fie băută dintr-un pahar în formă de lalea, care îți va permite să îi savurezi toate aromele.

Deși vei folosi pahare speciale pentru a-ți încânta papilele gustative cu aroma încântătoare, nu le răci în prealabil. Puse la frigider, paharele reci vor adăuga un procent de 0.5% apă băuturii tale, răpindu-i din gustul fermecător.

Nu o pune niciodată în congelator

Dacă tot veni vorba de temperatură, este adevărat că șampania trebuie savurată rece, dar nu trebuie pusă la congelator sub nicio formă. Temperatura scăzută va reduce numărul de bule și îi va diminua din arome, făcând gustul mai puțin plăcut.

Specialiștii recomandă să ții șampania la frigider timp de trei ore înainte de a o servi. Odată desfăcută, sticla poate fi lăsată într-un recipient cu apă și gheață, care va menține temperatura optimă a băuturii fără a-i reduce aroma specifică.

În cazul în care ai mai puțin de trei ore la dispoziție până când trebuie desfăcută sticla, tot trebuie să o lași cel puțin treizeci de minute într-un recipient umplut cu gheață.

sampanie

Nu umple tot paharul

Când pui șampanie în pahar, trebuie să torni puțin câte puțin, astfel încât să se așeze spuma. După ce vezi că spuma a luat forma dorită, poți continua să torni. În cazul în care folosești un pahar de vin, umple-l cu aceeași cantitate pe care ai folosi-o pentru un vin.

Cum ții paharul?

Paharul trebuie ținut de picior, fără ca mâinile tale să atingă cupa. Altminteri, șampania se va încălzi și își va pierde din savoare.

Folosește un dop de plută

Dacă nu ai consumat toată șampania din sticlă, o poți păstra pentru trei zile doar dacă ai un dop de plută cu care să o acoperi. Specialiștii recomandă ca sticla să aibă în permanență dopul pus, chiar și dacă nu plănuiești să o păstrezi pentru mai mult timp.

Verifică pe etichetă cât de dulce este

Gusturile nu se discută, dar se verifică! Înainte de a cumpăra o sticlă de șampanie, verifică pe etichetă nivelul de zaharuri al acesteia, pentru a alege una pe gustul tău. Nivelul de zahăr dintr-o sticlă variază de la „Brut Nature” (0-3 grame de zahăr într-un litru) la „Doux/Dulce” (peste 50 de grame de zahăr).

Nu o păstra pentru ocazii speciale

Sfatul specialiștilor este să savurezi un pahar de șampanie de fiecare dată când ți se face poftă. O poți asorta cu diverse mâncăruri, cum ar fi fructe de mare, o salată Caesar, dar și cu orice tip de gustări și aperitive.

Așadar, ești pregătit să savurezi șampania ca un profesionist? Accesează magazinul online Beicevrei.ro, importatorul oficial din România al renumitelor șampanii Laurent Perrier și Armand de Brignac. Ai de unde alege, mai ales că aici te așteaptă o gamă diversificată de băuturi alcoolice la prețuri accesibile.

 

 

Sursă: iAgency

Sursă foto: unsplash

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here