Concert la tine acasă: #ScenaVirtualaTamTam se deschide

0
scena virtuala tam tam

Distanțare socială – o învățăm cu toții acum. Încet și necesar. Cu toate acestea, distanța nu înseamnă că totul în jur se oprește și că lucrurile care înainte ne ofereau bucurie nu o mai pot face în continuare. Iată că, din liniștea propriilor case, putem încă să mergem – virtual – la concert. Artiștii și scenele pe care le cunoșteam înainte, din apropiere, se reinventează, la distanță, așa cum toți suntem responsabili să o facem.

Începând de vineri, 20 martie, echipa #TAMTAMFestival, un festival care a debutat anul trecut la Brașov, ne invită pe #ScenaVirtualaTamTam.

Două concerte se anunță și, sperăm, altele care să le urmeze inițiativa, salutară pentru public dar și pentru artiștii independenți, a căror activitate este acum supusă nevoii de a se reinventa.  

Primele spectacole vor debuta pe tamtam.live, de vineri, 20 martie, de la ora 18:00, cu un recital de pian la patru mâini oferit de pianiștii și fondatorii FestivaluluiTAMTAM, Horia Mihail și Ioan-Dragoș Dimitriu, și vor continua într-un program ce va fi în continuu lărgit. Pe tamtam.live spectatorii vor primi detalii amănunțite despre modul cum se pot achiziționa biletele și detalii tehnice legate de conectare. Sâmbătă, același spațiu, aceeași oră, este anunțat recitalul pianistei Mădălina Pașol.

Un gest firesc, am spune, obișnuiți — noi, publicul — să consumăm uneori gestul artistic din confortul caselor. Dacă înainte era o opțiune doar, acum a devenit o necesitate. Cu toate acestea, trebuie să ne întrebăm dacă nu este momentul ca bucuriilor pe care aceste gesturi ni le oferă să le întoarcem, la rândul nostru, susținerea. Să nu uităm că pentru artiștii independenți nu este tocmai ușor în aceste zile să ne ofere aceste mici insule de relaxare și emoție, poate de detașare, pentru câteva minute, de grijile și responsabilitățile tot mai multe din ultima vreme. Pentru ca ei să își poată continua activitatea, ca până acum, este bine să spunem prezent. Un prezent virtual, care vorbește despre responsabilitatea față de lucrurile pe care le îndrăgim dar și pentru o redefinire a normalității vieții. 

Mulți dintre artiști”, ne spune echipa FestivaluluiTAMTAM, „fac parte din comunitatea artiștilor independenți, de aceea #ScenaVirtuala se va susține și prin vânzarea de bilete. Unii dintre artiști au ales să își doneze încasările pentru anumite concerte, pentru a susține acele cauze ce ne ajută pe toți. La fel, puteți alege să sustineți #ScenaVirtualaTAMTAM fiind responsabili, de la distanță, dar totuși împreună!

În această perioadă”, citim în declarațiile pianistului Horia Mihail, „gândul meu se îndreaptă cu îngrijorare către toți cei care se află în dificultate, fie că își susțin familiile să își continue viața decent, fie către cei care își pun viața în slujba semenilor, pentru a lupta în linia întâi împotriva COVID-19. Împreună cu ei și solidar acestor nevoi, îi chem alături pe toți artiștii interesați să se exprime în continuare prin intermediul transmisiunilor live. Voi susține primul recital vineri, iar încasările vor fi donate. Îi invit pe toți spectatorii care doresc să se bucure de muzică să ne urmărească și să susțină aceasta inițiativă.”

Pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu, co-fondator TamTamFestival ne spune „dorim să rămanem aproape de spectatorii noștri și să îi avem în număr cât mai mare aproape, deși aflați în casele lor în siguranță. În aceste momente vrem să le aducem acea energie de care toți avem nevoie pentru a trece de această perioadă dificila, știind că arta ne ține împreună. Să stai săptămâni în casă, privat de orice posibilitate de a-ți ”trata” sufletul cu artă, cu frumosul, poate avea niște urmări neplăcute pe termen lung. De aceea vă așteptăm să ne dăm drumul emoției împreună în spațiul virtual.„.

Mai multe informații despre campanie și concerte sau spectacole găsiți accesând pagina #ScenaVirtualaTAMTAM.

 

 

Text: Anca Maria Mosora & preluări din comunicatul de presă #ScenaVirtualaTAMTAM

Copyright imagini: TAMTAMFestival grafică și Iosif Trif fotografie

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here