Schimbarile pe care le putem face fiecare dintre noi pentru Bucuresti

0
bucuresti

Bucuresti – un oras viu, plin de antiteze si de farmec, dar si cu mici neajunsuri pe care, în unele cazuri, le putem completa chiar noi.

Nu te intreba ce poate face tara ta pentru tine, ci ce poti face tu pentru tara ta, spunea JFK in faimosul sau discurs sustinut cand prelua functia de presedinte al Statelor Unite, iar in prezent pare un indemn mai actual ca niciodata. Avem in ziua de azi posibilitatea sa nu mai asteptam schimbarea, ci sa fim chiar noi o parte din ea. Noi ne-am ales cateva schimbari pe care le asteptam in urmatorii ani si care ne stau chiar noua in putere.

  1. Un teatru independent de la zero, asa cum nu s-a mai facut de sapte decenii incoace

De peste 70 de ani nu s-a mai construit un teatru independent, insa acum avem in fata o noua initiativa in acest sens. Un teatru nou, care va schimba felul in care arata o intreaga strada din Bucuresti si va reprezenta un spatiu cultural ce va deveni in timp o parte integranta din istoria culturala a Bucurestiului.

Este vorba despre Grivita 53 proiectul conceput de regizoarea Chris Simion si care isi propune sa construiasca in decurs de 3 ani un teatru nou, de la zero. In 2020 il vom avea in „carne si oase”, daca alegem sa cumparam caramizi, scaune si ferestre in acest spatiu aparte. Rar avem ocazia sa ne punem o amprenta atat de pregnanta intr-un oras atat de mare pe cat este Bucurestiul, insa prin aportul fiecaruia dintre noi putem vedea o schimbare palpabila, ce va trece testul timpului, cu ajutorul nenumaratelor emotii pe care le va starni cu fiecare reprezentatie.

  1.  Voluntar pentru noi si pentru ei

Satisfactia sufleteasca pe care o simtim atunci cand ne daruim timpul si resursele unor cauze la care tinem, cu greu se poate compara cu alte sentimente. Cel mai recent studiu pe tema asta (datand din urma cu patru ani) arata ca doar 14% dintre romani au facut voluntariat de-a lungul unui an, cel mai des pentru cauze sociale si pentru actiuni de protejare a mediului. Mai este loc suficient de crestere, iar Bucurestiul are destule neajunsuri carora ne putem dedica.

De la curatarea Deltei Vacaresti, la actiuni de reconditionare a unor orfelinate sau aziluri sociale sau chiar actiuni de educare in centrele pentru copii defavorizati – toate merita atentia si implicarea noastra. Plecand de la actiuni mici, putem vedea schimbari mari, atat in mediul inconjurator, cat si in oamenii pe care ii intalnim in fiecare zi in drumurile noastre prin oras,

  1. Cand traficul suntem chiar noi

Stam zilnic la semafor in cozi interminabile, in claxoane si gaz de esapamant fara sa ne dam seama din confortul masinii noastre ca noi reprezentam traficul. Olanda, Belgia si Danemarca au rezolvat problema traficului, alegand mersul pe bicicleta, o schimbare pe care o putem face si noi la nivel de individ.

In cazul in care va faceati griji ca bicicleta nu da bine cu noua rochie, evenimentul Skirt Bike serveste drept dovada ca feminitatea si gratia nu au nicio legatura cu mijlocul de transport folosit. Nu mai vrem sa mai vedem artere aglomerate si oameni blocati in trafic, asa ca putem incepe cu schimbarea chiar noi.

Par schimbari marunte, sau poate idealiste in viziunea unora, dar cert este ca reprezinta pasii pe care putem sa-i facem noi si care stau, cu adevarat, in puterea noastra.

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Grivita53

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here