Scrub cu cafea: un tratament homemade pentru combaterea celulitei

0
Scrub cu cafea tratament homemade celulita

Pielea fără imperfecțiuni are nevoie de un ritual de întreținere riguros. Nu este suficient să aveți o igienă ca la carte și să aplicați loțiuni potrivite tipului vostru de ten. Din când în când, pielea trebuie exfoliată. Dacă beți cafea des, vă recomandăm să profitați de zațul rămas pentru pregătirea unui scrub cu cafea.

Zațul de cafea este un ingredient des utilizat în tratamentele profesionale anticelulitice, iar scrubul cu el poate reduce vizibil aspectul de piele încrețită. Ca să îl puteți aplica mai ușor și să aibă efect maxim, preparați rețeta de scrub cu cafea, ulei de cocos și scorțișoară.

Zațul a dovedit de-a lungul timpului multiple întrebuințări. În plus, este ușor de procurat; trebuie doar să-l păstrați după ce pregătiți cafeaua de dimineață. Proprietățile sale antioxidante sunt incredibile și se extind și asupra pielii.

Dacă se aplică local, zațul de cafea stimulează circulația sanguină, făcând pielea să pară radiantă și luminoasă. Scorțișoara stimulează fluxul sanguin de la exteriorul pielii și ajută la restabilirea strălucirii și supleții acesteia. Datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice, scorțișoara distruge germenii și vindecă rănile rapid și eficient.

Apelați la acest scrub ori de câte ori vă simțiți pielea obosită, pentru că are efect revigorant, iar uleiul de cocos hidratează pielea și îi redă fermitatea.

Scrub cu cafea, cocos și scorțișoară – mod de preparare

Puteți face o compoziție de scrub din următoarele ingrediente: o jumătate de ceașcă de zaț de cafea, o lingură de scorțișoară, un sfert de ceașcă de zahar tos – pentru un efect abraziv mai mare -, două lingurițe de extract de vanilie (pentru aromă) și un sfert de ceașcă de ulei de cocos.

Mixați zațul de cafea, scorțișoara, zahărul, vanilia și uleiul de cocos într-un vas mic, până obțineți o pastă ușor de aplicat. Trebuie să păstrați compoziția într-un vas de sticlă etanș.

La duș, aplicați mixtura exfoliantă pe corp și insistați pe zonele cu posibile probleme, precum vergeturi sau celulită. Clătiți bine cu apă caldă și, ca să vă bucurați de rezultate deosebite, trebuie să aplicați pe corp, după scrub, o loțiune hidratantă. În timp, veți vedea o îmbunătățire evidentă a sănătății pielii. Este indicat să folosiți acest tratament câteva luni.

Citiți și: “Lista mea: 24 de ore cu Cătălin Vălean”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here