Sepia Mode – smoky eyes elegant pentru petrecerile de Craciun

0

Una dintre cele mai interesante tendinte de makeup ale acestui sezon este reinterpretarea machiajului smoky eyes – se poarta nuantele de maro si auriu, elegante si classy, cu adevarat efervescente daca fardurile sunt in texturi stralucitoare.

 

Loewe

Pentru a invata cum sa realizati acest machiaj ca la carte, Dana Argesan, makeup artist, explica:  “Aplicati fardurile cu ajutorul pensulelor, pentru a avea o simetrie cat mai reusita a acestui gen de makeup, definit prin intensitate si efect fume. Peste baza ochilor, formata din fond de ten si pudra, aplicati un fard in textura waterproof pentru a nu permite fardurilor sa migreze. Peste acest efect puteti intensifica machiajul cat doriti, cu ajutorul fardurilor compacte sau pulbere.”

Texturi diferite, aplicari corecte

Un efect deosebit puteti obtine si folosind texturile cremoase. “Dupa ce este intins pe pleoape, fardul cremos trebuie fixat cu ajutorul unei pudre pulbere invizibile, pentru a preveni migrarea acestuia. Un alt efect interesant este acela obtinut prin fixarea acestui fard cu ajutorul unui pigment intr-o nuanta similara, tot pentru a preveni migrarea lui.”

E important sa stiti unde incep umbrele de pe pleoapele superioare si ce anume sa accentuati.

“Trasati umbra cu ajutorul pensulelor, privind frontal spre oglinda si luand ca reper pliul pleoapelor. Ea trebuie sa inceapa din centrul ochilor spre unghiul extern, pe deasupra pliului pleoapelor. Efectul de fume este obtinut prin mixarea mai multor intensitati ale aceleiasi nuante de fard, incepand cu cea mai deschisa si continuand spre cea mai intensa. Ordinea trebuie sa fie urmatoarea: mai intai fardurile mate si apoi cele satinate, obtinand astfel o intensitate precisa. Umbra de pe pliul pleoapelor se uneste cu conturul din rama de jos a ochilor.”

Match point

Fardurile din paleta maro se potrivesc chipurilor cu forma ovala, cu ochi de culoare albastra sau caprui. Pentru ochii verzi, tusa de maro poate fi in melanj cu un fard mov-pruna mat. “Atentie la tenurile pale”, mai precizeaza Dana Argesan. “Aceasta intensitate a machiajului poate inaspri trasaturile.”

Pentru a recompune lookul, incercati cateva dintre produsele in colectii limitate de Sarbatori.

[click pe oricare dintre fotografii pentru a lansa galeria]

La jumatatea anului 2012, Dana Argesan a lansat Visio Automake-up, prima scoala de auto-machiaj din Romania, unde oricine poate invata sa-si realizeze un machiaj corect sub atenta indrumare a specialistului.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here