Sfaturi utile pentru creșterea părului

0
Sfaturi utile pentru creșterea părului

Un păr frumos poate fi distrus de vopsirile repetate, dar și de tratamentele termice aplicate des. Însă creșterea părului, care se petrece în mod natural, poate fi stimulată punând în practică aceste recomandări.

Mizați pe alimente bogate în betacaroten

Substanța nutritivă numită betacaroten, care este precursor al vitaminei A, contribuie la creșterea și rezistența firului de par. Dacă includeți în meniul zilnic alimente bogate în betacaroten, vă asigurați că oferiți o sănătate mai bună părului, dar și pielii sau unghiilor. Legumele verzi și galbene, dar și fructele portocalii și roșii sunt surse importante de betacaroten.

Consumați soia

O dietă saracă în proteine determină, printre altele, apariția efectelor neplăcute pentru sănătate, de exemplu, subțierea părului și încetinirea creșterii podoabei capilare. Studiile în domeniu arată că un meniu care include produse pe bază de soia are efect benefic pentru par. Tofu este, de asemenea, o sursă excelentă de soia.

Nu vă spălați în exces pe cap

Evitați spălarea zilnică a părului. Riscați, astfel, ca el să se usuce, să se tocească mai repede și să își piardă uleiurile naturale, care au rol esențial pentru sănătatea sa. Sunt suficiente 2-3 spălări săptămânale.

Renunțați la tratamente chimice

Dacă vreți să vă crească părul rapid, renunțați pentru o vreme să îl mai vopsiți. Substanțele chimice din vopseluri sunt foarte agresive pentru foliculul de păr și afecteaza creșterea acestuia. Nu vă vopsiți mai des de șase săptămâni și, atunci, acoperiți cu soluție doar rădacinile. Dacă vreți să împrospătați culoarea, lăsați vopseaua pe toată lungimea părului doar cinci minute.

Fiți atente la administrarea medicamentelor

Unele tratamente medicamentoase pot cauza încetinirea creșterii firului de păr, cum ar fi pilulele contraceptive, pastilele pentru bolile de inimă, cele care reglează tensiunea arterial sau antidepresivele.

Creșterea părului este stimulată de masajul scalpului

Masajele stimulează fluxul sangvin, asigurând un acces mai rapid al substanțelor nutritive la foliculul de păr, pentru a-l hrăni. Masați scalpul zilnic timp de cinci minute. Cu degetele și, o dată pe săptămână, cu ulei de măsline sau de cocos.

Citiți și: “Despre caderea parului – cauze si tratamente”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here