Simon Porte Jacquemus, designerul preferat al Instagram-ului

0
Simon Porte Jacquemus (Getty Images)
Simon Porte Jacquemus (Getty Images)

Simon Porte Jacquemus și-a lansat brandul în urmă cu 10 ani, după doar o lună la facultatea de design. În prezent, este o senzație în valoare de 10 milioane de euro în social media.

Cele mai de succes branduri de fashion au învățat să își construiască și să își creeze scenografia show-urilor în așa fel încât să producă imagini cu impact, ce pot deveni imediat virale în social media, încadrate în pătratul de 1080 pixeli, mai ales în condițiile în care astăzi poți să cumperi ce vezi pe instagram, doar printr-un click.

Unul dintre cei mai buni jucători ai industriei este Simon Porte Jacquemus, designerul de 29 de ani, mutat la Paris, născut în Salon-de-Provence, la câțiva kilometri distanță de Marseille. Jacquemus este și singurul CEO și stakeholder unic al propriei afaceri. La celebrarea aniversară de 10 ani de luna trecută, show-ul regizat la câtiva kilometri de locul unde s-a născut a creat o senzație fără precedent în social media, la care brandurile mari doar visează, lucru care a confirmat că Jacquemus este un David al industriei modei care l-a bătut pe Goliath la propriul joc numit branding. Și nu e prma dată când Jacquemus lovește. Cu siguranță ați auzit sau v-ați dorit geanta ridicol de minusculă Le Petit Chiquito, 8,5 cm x 8 cm. Stocul a fost epuizat. Sau de pălăria de paie cu borul imens La Bomba.

Printre clienții lui se numără Rihanna și Beyonce, care i-au cumpărat colecții aproape în întregime.

View this post on Instagram

YESTERDAY ❤️ BRAVO 😇

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus) on

Simon Porte Jacquemus, fost copil-model, a devenit un tânăr foarte chipeș care își poate expune propriile creații pentru bărbați pe propriul corp pe canalul personal de Instagram, unde împărășește detalii despre viața personală cu cei peste 1.2 milioane de followers. Ceea ce ne face să ne întrebăm – este Jacquemus un influencer sau un brand de fashion? Poate este o specie între, născută de epoca instagram.

Simon a avut o copilărie idilică în Provence, plină de câmpuri de lavandă, pe care o vindea în drumul spre casa bunicii. Dar a fost și un copil al internetului: și-a făcut un blog de fashion încă din primii ani ai adolescenței și a început să posteze imagini cu creațiile lui pe Facebook și tumblr imediat după ce le lansa, la vârsta de 19 ani. „Social media mi-a schimbat cariera. Pe vremea aceea, nu aveam bani să fac haine, să fiu mai precis, nu eram destul de matur să creez haine. Eram doar obsedat de imagini…care să aibă impact asupra publicului. Dacă au un impact, oamenii le vor cumpăra. Și a meritat, până la urmă”, declară Simon într-un interviu. „A meritat în special să facem spectacolul în Provence, unde scenografia a fost atât de copleșitoare, că te întrebi  de ce Chanel nu a ales să regizeze un spectacol în fermele și câmpurile de trandafiri și iasomie din care face parfumul No 5″.

Peisajul a eclipsat un pic colecția lui Jacquemus, dar probabil asta a fost și intenția. Imaginea este totul. Simon nu  a urmat traseul tradițional în cariera de design. În ciuda faptului că a câștigat un loc să studieze moda la Paris, a renunțat la curs după o lună când mama lui a decedat. Brandul îi este dedicat mamei acestuia. Jacquemus este numele de domnișoară al mamei, nume pe care l-a adoptat și Simon. Într-o zi a dat peste o fată care croia draperii pe stradă în Montmartre și a întrebat-o cât costă să îi facă o rochie. A negociat 100, iar a doua zi a venit cu materialele la atelierul fetei. Creațiile lui Jacquemus și-au păstrat o naivitate care atrage publicul într-un mod curios. Sunt ușor de purtat și au prețuri accesibilie, rochiile rar atingând cifre cu patru zerouri. În ciuda faptului că a fost recompensat cu Premiul LVMH for Young Fashion Designers în 2015, nu prea a existat multă apreciere pentru tânărul designer din interiorul industriei, în special cea de la Paris. Dar timpul nu este pierdut, în vremurile în care social media decide cine e bun.

Foto: Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here