Sofia Coppola îi aduce un omagiu lui Gabrielle Chanel, cu ocazia expoziției din Tokyo

0

În așteptarea inaugurării celei de-a 5-a ediții a expoziției Chanel „Mademoiselle Privé”, care va avea loc de această dată în Tokyo, între 19 octombrie și 1 decembrie, regizoarea Sofia Coppola a creat un omagiu video dedicat fondatoarei casei, Gabrielle Chanel.

În stilul caracteristic cu care ne-a obișnuit, Sofia a creat un videoclip-colaj cool-șic și modern peste care curge o melodie a artistei Grimes. Videoclipul include imagini de arhivă de la diverse prezentări couture de pe podium, imagini din campaniile la parfumurile și bijuteriile Chanel, printre care cea din 2016 cu Lily-Rose Depp fotografiată de Karim Sadli, alături de imagini de arhivă cu însăși Gabrielle Chanel, designerul Karl Lagerfeld și Virginie Viard, cei din urmă reușind să continue să aducă în prezent viziunea lui Coco Chanel despre femeia modernă. Poate și faptul că unul dintre cele mai apreciate filme ale Sofiei, Lost in Translation, cu Bill Murray și Scarlett Johansson, a fost filmat în Tokyo, face colaborarea să aibă și mai mult sens.

Videoclipul se deschide cu legendara reclamă la parfumul Chanel No. 5, în care a fost distribuită întruchiparea stilului franțuzesc, actrița Catherine Deneuve, apoi continuă cu secvențe iconice din istoria brandului, imagini cu Marilyn Monroe, Jackie Kennedy, Elizabeth Taylor sau Romy Schneider și alte muze alese să reprezinte șicul parizian la nivel internațional.

“In homage to Mademoiselle”:

Casa Chanel a avut o influență puternică asupra Sofiei, începând cu internshipul ei de modă sub îndrumarea lui Karl Lagerfeld, continuând cu filmele realizate, printre care cel inspirat de viața Mariei Antoinetta la curtea Versailles și încheind cu garderoba personală.

Expoziția Mademoiselle Privé va fi deschisă între 19 octombrie și 1 decembrie 2019 la B&C Hall, Tennoz, Shinagawa, Tokyo.

Foto: Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here