Splendori mediteraneene – Insula Krk (4)

Cele mai frumoase insule din Mediterana, într-un top 5 alcătuit de BAZAAR. Insula Krk este a patra pe listă - dar nu neapărat în această ordine -, deoarece ne-a vrăjit cu farmecul discret al plajelor sale și cu superbele peisaje marine.

0
Peisaj marin - Insula Krk

Insula Krk este a patra pe lista noastră – dar nu neapărat în această ordine -, deoarece ne-a vrăjit cu farmecul discret al plajelor sale și cu superbele peisaje marine.

KRK

Denumită de localnici și de iubitorii iahtingului „Insula de Aur”, datorită superbelor sale plaje, Krk este una dintre cele mai însorite destinații de pe țărmurile Mării Adriatice, situată în Golful Kvarner din partea de nord a litoralului croat. Foarte aproape de continent, de care e legată printr-un pod, insula este un prețios loc de vacanță pentru toți cei care preferă farmecul mediteranean original, diferit de agitația turismului de masă.

Podul dintre Insula Krk și țărmul Croației

Veți descoperi pe coastele sale pitoreștile orășelele vechi Krk, Baška, Malinska, Njivice și Punat, cu străduțe întortocheate și case din piatră, precum și multe plaje superbe de prundiș sau nisip și golfuri cu ape cristaline, unde iahturile pot ancora în siguranță.

Bărci și șalupe ancorate într-unul dintre golfurile liniștite ale insulei. Pe țărm, un camping de rulote
Plaja Stara Baška
Camping în apropiere de Stara Baška
Baška, vedere panoramică
Njivice
Pescar reparând năvodul – sculptură în portul Njivice
Portul din Malinska

Vrbnik, situat în est, pe o faleză la 48 de metri deasupra mării, are taverne cu crame proprii și cu atmosferă relaxată, unde puteți savura mâncăruri tradiționale și degusta renumitul vin local, žlahtina, provenit din podgoriile ce străjuiesc orașul. 

Vedere spre Vrbnik, un pitoresc sătuc medieval
Străduță din Vrbnik
Plaja Zgribnica din Vrbnik, cotată cu blue flag pentru apa limpede, cristalină, și plaja cu nisip fin

Iar Šilo, sătucul din jurul unui golf retras cu ape limpezi, la doar 20 km de podul Krk, este căutat pentru plajele largi și e considerat cel mai interesant loc din Adriatica pentru scufundători și scafandri, atrași de „Peltastis”, o navă naufragiată aproape de țărmurile sale.

Šilo – plajă stâncoasă
Portul din Šilo

DE VĂZUT:

Krk, centrul administrativ al insulei, e renumit pentru palpitanta viață de noapte din cluburi, taverne, discoteci și restaurante. Există multe monumente istorice perfect conservate, printre care Castelul Frankopan și catedrala de secol XIII din centrul orașului vechi.

Orașul Krk, cu vechile ziduri ale fortăreței Frankopan și catedrala în centru. Este considerat sediul istoric al Eparhiei Romano-Catolice

Krk – fortăreața, la interior

Baška, orășel ai cărui locuitori au un dialect și un stil de viață unice pe insulă, se află în „Top 10 destinații din Marea Adriatică”, atât datorită așezării pitorești, cu plaje seducătoare, cât și a dezvoltării hoteliere din ultima vreme în partea sa nouă.

Baška
Golful Baška
Plajă în Baška

Punat, din golful cu același nume, unul dintre cele mai importante centre nautice de pe coasta croată, e preferat de iubitorii de iahting pentru croazierele în jurul insulei. În mijlocul golfului, pe minuscula insulă Kosljun veți descoperi o mănăstire franciscană. 

Golful Punat

Malinska, un vechi sat de pescari din nord, transformat la începutul sec. al XIX-lea în port, este considerat o destinație turistică vibrantă, ce atrage turiști de pretutindeni cu plaje uimitor de lungi, ape limpezi, aer extrem de sănătos, nepoluat, și climă blândă mediteraneană – peste 2.200 de ore de soare pe an.

Bărci ancorate în docurile lor, în satul Malinska
Plajă în Malinska

UNDE SĂ STAȚI:

Hotel Valamar Atrium Baška Residence La doar 300 m de centrul orășelului Baška, pe una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute plaje de pe coasta Mării Adriatice, Vela Plaža, se află acest hotel modern, din grupul Valamar Hotels & Resorts.

Camerele și apartamentele au o arhitectură romantică discretă și decorațiuni interioare minimaliste, iar cele cu vedere la mare își răsfață oaspeții cu jacuzzi pe terasa proprie. În centrul wellness vă puteți bucura de momente magice de relaxare și tratamente personalizate, asigurate de terapeuți cu experiență.

Piscina exterioară a hotelului Valamar Atrium Baška Residence

De la 138 Euro/cameră/noapte, cu mic dejun; www.valamar.com/en/apartments-baska/atrium-baska-residence

Foto: istockphoto.com; 123rf.com; www.valamar.com/en/apartments-baska/atrium-baska-residence

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here