Splendori mediteraneene – Insula Menorca (1)

Cele mai frumoase insule din Mediterana, într-un top 5 alcătuit de BAZAAR. Prima pe lista noastră - Insula Menorca. 

0

Cele mai frumoase insule din Mediterana, într-un top 5 alcătuit de BAZAAR. Prima pe lista noastră – Menorca. 

MENORCA

Mai mică și mult mai liniștită decât vecina sa Mallorca, Insula Menorca din arhipelagul spaniol Baleare este cunoscută ca un tărâm al primăverii veșnice, datorită climei blânde pe tot parcursul anului, și este căutată de turiștii care preferă vacanțele relaxante și discrete. Aceștia se pot refugia în golfurile idilice cu ape cristaline și pe cele peste 120 de plaje cu nisip fin auriu, care îndeamnă la destindere totală. Declarată rezervație a biosferei de către UNESCO în 1993, a reușit să evite urbanizarea excesivă și a rămas un paradis verde, cu minunate atracții naturale. Coasta de nord este stâncoasă și accidentată, cu sate pitorești de pescari, ce îmbie cu viața lor calmă, rustică. Cei care preferă distracțiile zgomotoase sunt așteptați pe coasta sudică, în stațiunile pline de viață, cu divertisment șapte zile din șapte, pentru toate vârstele și gusturile. Canotajul, ciclismul, drumețiile și călăria reprezintă alternative pentru cei dornici de aventură.

Plaja Cala en Porter
Plaja Cala en Bosc
Golful cu plaja Macarelleta
Plaja Pregonda, cu una dintre cele mai frumoase priveliști de pe insulă

DE VĂZUT:

Ciutadella, vechea capitală a insulei, atrage turiștii prin labirintul de străduțe pietruite, cu multe clădiri istorice și religioase din sec. al XVII-lea, în stil italian.

Primăria din Ciutadella și portul
Catedrala Sf. Maria din Ciutadella
Castelul Sf. Nicolae din Ciutadella   

Mao sau Mahón, orașul capitală, cu portul Mahón, unul dintre cele mai impresionante porturi naturale ale planetei, care se întinde pe cinci kilometri în interiorul insulei; zona marinei, în care se află ancorate șalupe și iahturi din toate colțurile lumii, este mărginită de numeroase restaurante, baruri, galerii și magazine sofisticate.

Mao – capitala Insulei Menorca
Vas de croazieră ancorat în portul Mahon

Muntele Toro, de pe care se pot admira superbe vederi panoramice ale insulei și, în zilele senine, chiar Insula Mallorca.

Vedere asupra insulei de pe Muntele El Toro

Cova d’en Xoroi, un renumit club de noapte, cuibărit într-o stâncă din apropierea unor peșteri legendare din Cala en Porter.

Cova d’en Xoroi

Es Castell, pe coasta de sud-est a Insulei Menorca, la 4 km de Mahón, un orășel istoric cu două porturi pitorești, Calas Corb și Calas Fons, cu multe baruri, magazine și restaurante ce servesc preparate din bucătăria menorcană, într-o atmosferă autentică, tipică insulei baleare. În Cala Padera, platforme din lemn suplinesc lipsa plajelor în această parte stâncoasă a insulei, dar la doar 15 minute de Es Castell vă puteți bucura și de nisip fin.

Unul dintre porturile din Es Castell

UNDE SĂ STAȚI

Pentru un sejur perfect, alegeți un hotel de lux, cu ospitalitate mediteraneană tradițională.

La Quinta Menorca By PortBlue Boutique Foarte aproape de portul din Ciutadella veți descoperi un hotel rafinat, considerat cel mai bun hotel de lux din Menorca, cu atmosferă relaxată, decor în stil colonial, servicii excelente, care includ un centru spa cu piscină interioară și baie turcească.

Hotelul La Quinta Menorca By PortBlue Boutique

Vă puteți răsfăța și cu o selecție de tratamente de înfrumusețare și wellness, iar iubitorii de plajă au de ales între Cala en Bosc Beach, Son Xoriguer Beach și Macarelleta, aflate la mică distanță.

Spa-ul hotelului La Quinta Menorca By PortBlue Boutique
Cala Macarelleta, una dintre cele mai faimoase plaje din Insulele Baleare

De la 237 Euro/pers./noapte, cu mic dejun; laquintamenorca.com

Foto: istockphoto.com, 123rf.comlaquintamenorca.com 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here