Splendori mediteraneene – Insula Milos (3)

Cea de-a treia din top 5 al preferințelor BAZAAR este insula grecească Milos.

0
Mandrakia

Cea de-a treia din top 5 al preferințelor BAZAAR este insula grecească Milos.

MILOS

Cunoscută și ca „Insula Afroditei”, deoarece aici a fost descoperită celebra statuie a lui Venus, Milos se află în arhipelagul grecesc al Cicladelor, foarte aproape de Santorini, și atrage turiștii care caută locuri izolate, liniștite, și peisaje virgine încă. Cu un golf mare în interior, insula seamănă cu o potcoavă, iar de jur-împrejur, pe țărmurile sale dantelate, veți descoperi peste 70 de plaje, printre care Provatas, Fourkovouni, Fyropotamos, Mandrakia, Sarakiniko, Pollonia, Voudia, Alogomantra, Fyriplaka, complet diferite una de alta, fie cu nisip fin, fie stâncoase și cu minigrote săpate de valuri. La cele mai multe dintre acestea se ajunge ușor, pe drumuri asfaltate, la unele accesul e dificil și sunt mai tot timpul izolate, iar pe altele le veți descoperi doar mergând cu barca pe mare, prilej cu care veți putea admira apele în nuanțe incredibile de albastru, violet, verde-smarald, azuriu și chiar roșu, reflectare a rocilor vulcanice care alcătuiesc insula. Poate datorită acestei bogății cromatice și a formelor incredibile ale stâncilor, lipsa arborilor trece aproape neobservată. Farmecul peisajului e întregit de casele albe, cu tâmplăria vopsită în albastru, specifice Cicladelor.

Superba plajă Fyriplaka
Plaja Tsigrado
Plaja Provatas
Case construite la sfârșitul secolului al XIX-lea pe plaja Fourkovouni – un loc ideal de relaxare pe insula Milos
Plaja Fyropotamos
Plaja Sarakiniko
Plaja Alogomantra

DE VĂZUT:

Capitala Plaka, cu multe taverne liniștite pe aleile sale înguste pietruite și Muzeul de arheologie, istorie și folclor.

Vedere spre golful Milos și spre capitala insulei, Plaka
Străduță în Plaka
Restaurant în Plaka

Biserica Thalassitra, de unde se poate admira o priveliște minunată asupra golfului Milos.

Panagia Thalassitra, biserică tradițională cicladică din Plaka

Klima, sătuc de pescari unde au fost descoperite ruinele unui teatru antic, iar în apropiere, unele dintre cele mai importante catacombe creștine din lume.

Satul de pescari Klima

Peștera Papafragas din satul pescăresc Pollonia.

Peștera de mare în apropiere de plaja Papafragas
Coasta stâncoasă cu caverne de la Kleftiko

Adamas, cel mai plin de viață oraș și principalul port, care face legătura prin feriboturi cu continentul. Vara, de aici se organizează zilnic excursii către insulele din arhipelag.

Orașul-port Adamas

Micile porturi pescărești ascunse în golfuri fascinează prin ingeniozitatea arhitecturii populare, nemaiîntâlnită altundeva – hangare săpate în stâncă, în care sunt adăpostite bărcile pe timpul iernii.

Case cu hangare tradiționale pentru bărci, în satul Klima

Plaja Sarakaniko este cea mai spectaculoasă, datorită aspectului selenar ireal pe care îl au rocile vulcanice albe ce plonjează în marea turcoaz.

Plaja Sarakiniko, una dintre cele mai frumoase de pe insulă

UNDE SĂ STAȚI:

Pentru un sejur perfect, alegeți un hotel de lux, cu vederi spectaculoase la Marea Egee.

Melian Boutique Hotel & Spa Îi veți găsi în pitorescul sat de pescari Pollonia, într-un loc retras, hotelul de lux fiind o fuziune desăvârșită de eleganță și confort.
A fost proiectat în mod tradițional, cu piese de mobilier unicat, lucrate manual. Fiecare apartament dispune de terasă privată, de unde puteți admira splendide priveliști la mare și unele dintre cele mai frumoase apusuri de soare din Egeea, în nuanțe fascinante de indigo. Foarte aproape de plajele retrase din Pollonia și Pelekouda.

Melian Boutique Hotel & Spa
Terasa cu jacuzzi a apartamentului Honeymoon
Penthouse Superior
Plaja din Pollonia, sat pescăresc tradițional

De la 285 Euro/cameră/noapte; melian.gr

Foto: istockphoto.com; 123rf.commelian.gr

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here