#stămacasă: 11 elemente de decor ce îți vor transforma casa

0

În perioada carantinei, casa și-a adeverit statutul de sanctuar, mai mult decât vreodată, casa reprezintă locul sacru unde ne petrecem tot timpul. Cred ca în contextul actual, mulți dintre noi, precum și eu, simțim nevoia de a face niște schimbări de decor în spațiul nostru privat. Am cules câteva piese, ușor de infuzat în orice spațiu, ce vor împrospăta rapid casa, și o vor transforma într-un melanj dintre o galerie de artă și cuib comfy.

1. Vaze cool

Vazele antropomorfe sau zoomorfe au un efect vizual aparte, oferind o notă ușor surealistă. Cele cu forme geometrice neobișnuite, funcționează cel mai bine în nunațe pop, conferind accente vii și fresh. Adeptelor minimalismului, li se potrivesc cel mai bine vazele simple cu siluete de impact, precum cele de la Tactil Util.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tactil util (@tactilutil) on

2. Cărți de colecție

Este o perioadă bună să citim mult. Cărțile sunt o evadare benefică, și ne permit să uităm pe o perioadă de lucrurile ce ne aduc anxietate. Mai mult de atât sunt cărțile ce ne aduc o plăcere estetică aparte, și reprezintă efectiv niște piese de rezistență, potrivite și pe post de decor superb pentru rafturile casei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ok Books (@okbooksbooks) on

3. Perne grafice

Pernele cu imprimeuri și ilustrații grafice ne cuceresc prin versatilitatea lor: sunt potrivite atât pentru spații minimaliste cât și pentru cele mai eclectice. Grafismele împrospătează instant prin aspectul său vibrant, și oferă o doză necesară de șic.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hardcore Is Not For Everybody (@decorhardcore) on

4. Lumânări și bețisoare parfumate

Nu credem că e necesar să explicăm prea mult. Aromaterapia ameliorează stresul, și creează impresia că ești la un spa la tine acasă. Mai poți opta pentru un difusor și uleiuri aromatice: lavandă, ceai verde sau iasomie.

 

View this post on Instagram

 

from “architectural digest: international interiors”, 1979. 287pp. sold.

A post shared by PRΞSS (@press_sf) on

5. Suporturi pentru lumânări

Un suport pentru lumânare cool poate arăta ca un obiect de design, și poate face parte dintr-o colecție mică de artă.

 

View this post on Instagram

 

Elsa Peretti for Tiffany & Co., 1982

A post shared by Jenn Park (@sculpting__in__time) on

6. Obiecte decorative

Obiectele decorative reprezintă un echilibru perfect între efort și efect. Un poster grafic sau o mini sculptură de lemn sau ceramică, vor arăta foarte șic, și vor oferi un aspect de galerie apartamentului. The eye has to travel!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @tomorrowthelabel on

7. Veioze șic

O veioză neobișnuită, face orice lectură mai plăcută, și conferă oricărui spațiu un fler mai sofisticat. Optează pentru cele minimaliste și metalice, cu geometrii definite, și elemente rafinate.

 

View this post on Instagram

 

Trussardi 1997

A post shared by Jenn Park (@sculpting__in__time) on

8. Universul mesei

Dacă tot ne-am apucat să gătim mai mult, ce este un lucru benefic și terapeutic, ar fi bine să servim mesele cu farfurii și pahare ce bucură ochiul. Pentru ca fiecare zi să fie puțin mai specială ca de obicei.

 

View this post on Instagram

 

Gucci Crystal Glassware 1985

A post shared by Jenn Park (@sculpting__in__time) on

9. Cutii decorative

Dacă te-ai apucat de curățenia de primăvară, reorganizarea garderobei și toate celelalte, te poți alinta cu niște cutii fine pentru bijuterii sau lucruri mici. Poți improviza – să ilustrezi sau pictezi o cutie veche.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie Merchant (@thankyou_ok) on

10. Wellness sofisticat

Uleiurile de corp, uleiurile și sărurile de baie, accesoriile pentru masajul pielii – toate aceste item-uri vor contribui negreșit la o stare de pace și bine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hardcore Is Not For Everybody (@decorhardcore) on

11. Fotolii comfy

Un fotoliu sau scaun șic, îți oferă locul necesar pentru o lectură, un high-tea, sau pur și simplu un moment de repaus pentru meditație și reflecție. Îți poți upgrada un scaun vechi – să-l vopsești într-o culoare nouă, și să coși o husă nouă pentru pernă.

 

Citiți și: „#stamacasa: cele mai cool piese de loungewear și homewear pentru o carantină cozy„!

Imagini: Instagram; prin amabilitatea distribuitorilor; Colaje : Veronica Nojac

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here