Star Style- Irina Moroșanu

1

Fondatoarea brandului Les vacances d’Irina ne dezvăluie câteva dintre opțiunile sale stilistice.

STILUL PERSONAL ÎN CÅTEVA CUVINTE: În general mă îmbrac cu piese timeless, îmi place să abordez o tentă ușor masculină și îmi place să folosesc în toate ținutele mici trucuri stilistice cu un touch franțuzit.

CE S-A SCHIMBAT, CE A RÂMAS: Oh, s-au schimbat multe, mai ales în ultimii cinci ani. Dacă înainte nu puneam deloc preț pe materialele din care erau făcute hainele, pe calitatea lor sau pe poveste, acum totul se învârte doar în jurul acestor lucruri. Am păstrat și din tușa mea personală, însă recunosc că a avut nevoie de o șlefuială bună. Chiar încurajez achiziționarea de produse de calitate care vor arăta frumos cu trecerea timpului, chiar dacă sunt mai scumpe, în detrimentul cumpărăturilor din magazinele mass market.

CULORI PREDOMINANTE ÎN GARDEROBÂ: Bleumarin. În ultimii ani am înlocuit tot ce aveam negru în dulap cu bleumarin, pentru că mi-am dat seama că arată mult mai frumos în combinație cu orice alte culori. Bleumarinul e un laitmotiv pentru mine și mi se pare că nu e niciodată plictisitor.

PIESE CARE ÎŢI CARACTERIZEAZĂ STILUL: Trenciul, sacoul bărbătesc, cămașa albă și pantofii Mary-Jane de la Dr. Martens.

ACCESORIILE PE CARE TE BAZEZI: Bereta. Am început în ultimii ani să-mi cumpăr berete ca suvenire de călătorie. Și apropo de asta, am găsit în primăvară o beretă într-un magazin ascuns și mic, mic, din Veneția, al unei doamne în vârstă, care părea că joacă într-un film. Mi-am găsit acolo o beretă dintr-un cașmir ca o spumă, așa cum ar trebui să fie toate beretele din lume…

PANTOFII PENTRU CARE AI DEZVOLTAT O PASIUNE ÎN ACEST MOMENT: Mi-am luat o pereche de ghete masive de la Marsèll și recunosc că de-abia aștept vremea gri ca să le port.

PARFUMUL FAVORIT: Folosesc parfum destul de rar și dacă ar fi să idealizez un parfum perfect pentru mine, acela ar avea miresme de beci umezit, de săpun de Aleppo, de rufe proaspât spălate cu săpun de casă, de abur de saună, de cameră proaspăt văruită, de oraș prăfuit după primii stropi de ploaie și de pagini de carte veche, de lămâi și trufe zdrobite. Stranie combinație, știu. Însă parfumul favorit pentru mine e mai mult despre amintirile mele despre mirosuri și așa cred că ar și trebui să fie. Dar dacă ar fi să aleg un parfum drag mie, acela e A quiet morning, de la Miller et Bertaux, pentru că îmi aduce aminte de prima mea interacțiune cu un parfum și îmi place să-mi aduc aminte de acel moment.

BIJUTERIILE PE CARE LE ADORI: Un colier lung, lung, din sute de pietre lapis lazuli, pe care îl port vara pe decolteuri adânci sau ca brățară, învârtit de mai multe ori în jurul mâinii. Îmi plac mult cerceii. Preferații mei sunt niște cercei lungi din argint, cu o formă ancestrală, făcuți în România. Îmi place să-i port când am gâtul la vedere,pentru că îl pun frumos în valoare.

PIESE ÎN CARE MERITĂ SÂ INVESTEŞTI ÎN ACEST SEZON: Normal că îmi vine să recomand capele – dintr-o lână italiană sublimă – de la Les vacances d’Irina, care urmează a fi lansate, și restul produselor de toamnă-iarnă pe care le pregătesc.Însă, în general, aș încuraja oamenii să cumpere piese vestimentare de la branduri mai mici (nu neapărat românești), dar branduri cu poveste și cu suflet, precum Le Mont St Michel, École De Curiosités, Lemaire, Armor lux etc.

Trenci J.W. Anderson, net-a-porter.com, 7.248 Lei
Beret Dolce&Gabbana, 1.095 Lei
Sacou  École De Curiosités, noodlestorie.com, 5.366 Lei
Guler capă Les vacances d’Irina, 450 Lei
Cămașă Jil Sander, Raionul 4, 3.020 Lei
Ghete Marsèll, farfetch.com, 1.061 Euro
Apă de pafum, A quiet morning, Miller et Bertaux, C5DE, 100 ml, 500 Lei
Colier Sophie Buhai, matchesfashion.com, 2.340 Lei

Colaj: Tudor Smalenic, fotografii din arhiva personală si prin amabilitatea distribuitorilor

Citește și: O discuție cu fashion iconul Iris Apfel despre stilul fără vârstă

Facebook Comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here