Stilul personal al Liyei Kebede, fondatoarea labelului Lemlem

0
Cercei Aurélie Bidermann, aureliebidermann.com, 370 $, Unlimited Lash Lifting and Lengthening Mascara, nuanţa Blackest Black, L’Oréal Paris, 12,99 $, Rochie Lemlem, lemlem.com, 695 $, şarfă Lemlem, lemlem.com, 195 $, The Old Man and the Sea, de Ernest Hemingway, Pantofi sport Louis Vuitton, preţ la cerere

Liya Kebede, modelul în vârstă de 41 de ani, care a înființat labelul Lemlem, apreciază luxul artizanal.

Obiectivul meu pentru Lemlem e să fie un studiu de caz pozitiv care să grăbească recunoaşterea Africii ca o sursă extraordinară de creativitate şi producţie artizanală de înaltă calitate în industria modei. Brandul a pornit dintr-o încercare de a rezolva
o problemă pe care am observat-o prima dată în oraşul meu natal, Addis Abeba, din Etiopia: ţesătorii nu mai aveau de lucru.

Prin Lemlem ne concentrăm pe crearea de joburi pe termen lung pentru artizani şi pe promovarea ţesătoriei tradiţionale şi a altor tehnici meşteşugăreşti. După 12 ani e uluitor să vedem ce rol am jucat în vieţile lor. Producem sau luăm materiale din cinci ţări africane şi avem 250 de artizani angajaţi, pe care îi plătim corect şi ale căror salarii sunt acum de cinci ori mai mari decât la început.

Stilul meu personal e casual şi modern, dar şi foarte confortabil. Îmi plac piese Lemlem precum un caftan lung sau o rochie pe care pot s-o port şi seara, nu doar ziua, adăugând cercei circulari de la Aurélie Bidermann. Trăiesc în pantofi sport. Am o pereche nouă de la Louis Vuitton, modelul Archlights – îl port mereu.

Singura mea regulă de stil este: „Nu forţa lucrurile”. Stilul e personal, trebuie să te reprezinte. Nu mă conformez prea mult tendinţelor. Piesa la care ţin cel mai mult e un pulover luat din şifonierul tatălui meu când am plecat din Etiopia, imediat după absolvirea liceului. Am şi o cruce de aur de la mama, pe care ea a primit-o de la mama ei şi pe care eu i-o voi da fiicei mele. Accesoriile mele favorite sunt eşarfele de la Lemlem. Îmi
ţin cald în zborurile lungi. Îmi doresc să ajung în Bhutan, India şi Egipt. La fel de mult mi-ar plăcea să fac o călătorie cu Orient Expressul şi să merg în safari cu copiii mei.

Produsul de beauty de care nu mă pot lipsi este mascara Unlimited, de la L’Oréal Paris. Iar unul dintre fondurile lor de ten, din gama True Match, se potriveşte perfect nuanţei tenului meu.

Mi-a plăcut mereu să citesc. Şi am constant o carte la mine. Cele mai bune cărţi pe care le-am citit sunt: Mă numesc Roşu, de Orhan Pamuk, 1Q84, de Haruki Murakami, şi Demian, de Hermann Hesse. Acum citesc Bătrânul şi marea, a lui Hemingway. Artiştii mei favoriţi sunt Gustav Klimt şi Egon Schiele. Dintre muzicieni îmi plac prea mulţi pentru a-i numi pe toţi: Bob Marley, Rodriguez, The Eagles, Tiken Jah Fakoly, Queen …

Valorile în care cred sunt corectitudinea şi egalitatea. Se întâmplă multe în vremurile actuale şi e un pic înfricoşător. Mă gândesc mai mult la ceea  ce-i învăţ pe copiii mei, la principiile după care se vor ghida în această lume. Vreau să aibă respect faţă de alţii şi să fie buni cu oamenii, dar în acelaşi timp să facă asta şi cu ei înşişi.

Material realizat de Ina Borcea, apărut în numărul iulie-august Harper’s BAZAAR.

Colaj: Tudor Smalenic

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here