Style Icon: Rosalía

0
Style Icon: Rosalía , 2019 Coachella Valley Music And Arts Festival

Ce artistă deține recordul pentru cel mai vizionat videoclip de pe YouTube în 2019? Nu este vorba de Taylor Swift, nici Ariana Grande, nici măcar Beyonce. Este Rosalía, artista catalană din Barcelona, care a învățat flamenco la Escola Superior de Música de Catalunya, a studiat muzica flamenco alături de legenda locală José Miguel “El Chiqui” Vizcay,  și-a bazat lucrarea de disertație pe un manuscris spaniol din secolul al 13-lea și este o promotoare a fenomenului nail art.

View this post on Instagram

@glamourspain d eneroooo📰

A post shared by ROSALÍA (@rosalia.vt) on

View this post on Instagram

@riccardotisci17 🌸💞☁️ aaaaay💕💕

A post shared by ROSALÍA (@rosalia.vt) on

Rosalía a luat prin surprindere lumea muzicii în 2018, odată cu lansarea albumului El Mal Querer și a videoclipului Malamente. Combinația dintre sound-ul tradițional flamenco din Andalucia (sudul Spaniei) și R&B, hip-hop pur și simplu i-a făcut pe specialiști să se întrebe de ce nu s-au gândit și ei la asta până acum.

2019 Coachella Valley Music And Arts Festival (Getty Images)
2019 Coachella Valley Music And Arts Festival (Getty Images)

La nivel vizual, videoclipul Malamente este irezistibil, artista alegând să lucreze cu casa de producție Canada, care a ajutat-o să aducă la viață imaginarul spaniol și universul copilăriei sale dintr-un orășel din Spania, Sant Esteve Sesrovires. Motociclete pe post de tauri de coridă, camioanele, camionagii, gangsterii, saloanele de manichiură nail art, ținutele athleisure, dar și elemente religioase fac parte din universul unic în care Rosalía și probabil o mare parte dintre tinerii care o ascultă au crescut.

Rosalía, Mojave Tent, 2019 Coachella Valley Music And Arts Festival, Indio, California (Getty Images)
Rosalía, Mojave Tent, 2019 Coachella Valley Music And Arts Festival, Indio, California (Getty Images)

În ciuda scepticilor și a puriștilor, care vor să conserve tradiția flamenco ca pe un obiect de muzeu, datorită spectaculosului succes al albumului El Mal Querer, o generație întreagă de adolescenți și nu numai au început să descopere sau să redescopere muzica flamenco și artiști uitați ai Spaniei. Albumul este o reinterpretare a temei de disertație a Rosaliei – La Flamenca, bazată pe povestea unei femei care este închisă într-un turn de iubitul gelos, peste care artista a adăugat mai multe layere moderne și urbane, cu care poate relaționa publicul tânăr. Practic, este despre relații toxice și puterea femeii de a trece peste și a deveni mai puternică.

Rosalía, 2019 Billboard Latin Music Awards, Las Vegas, Nevada. (Getty Images)
LAS VEGAS, NEVADA - 25 APRILIE: Rosalia & J Balvin, 2019 Billboard Latin Music Awards 2019 (Getty Images)
LAS VEGAS, NEVADA – 25 APRILIE: Rosalia & J Balvin, 2019 Billboard Latin Music Awards 2019 (Getty Images)

Rosalía vorbește constant despre importanța unui female empowerment în industria muzicală, și nu numai. Echipa ei este formată în mare parte din femei, printre care mama ei, Rebeca León, care îi este manager, și sora ei Pilar aka Daikyri care îi este stilist. Trupa de dansatoare care o însoțește în toate turneele din lume este formată numai din fete.

Foto: Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here