Summer Fashion

0

2016 BAZAAR iulie-august cover 150dpi rgb

„Suntem îndemnați să așteptăm de la vacanță tot ce este mai bun. Și mai rar, și mai autentic, și mai în acord cu ceea ce credem că știm depre un loc și tradițiile poporului său. Vacanța ideală devine rezultatul unei documentări foarte riguroase, ce se poate întinde uneori pe luni, și este rodul multor zile și nopți de căutări și negocieri asidue. Nu-i așa, atunci când este bine pregătită, o vacanță transformă și modelează. Nu putem lăsa nimic la voia întâmplării. Îţi poate schimba viziunea asupra lumii şi-ţi poate deschide o sumedenie de portițe de înțelegere. Vacanța trebuie să abunde de experiențe care să ne înflăcăreze. Trebuie să informeze, să provoace, să surprindă, să inspire. Totodată, e necesar să fie profundă şi croită după un calapod cât mai personal. Ne dorim ca inventarul tuturor trăirilor noastre de peste an să poată fi curăţat de momentele nefaste prin episoade escapiste comprimate într-o săptămână, uneori două, poate chiar și o lună de „an sabatic“. Totuși, să nu uităm să trăim in-the-moment, căci cum altfel îi vom inspira la întoarcere pe ceilalți să-și schimbe, la rându-le, viața. Și ne mai dorim aer condiționat în locuințele troglodite.

Ne așteaptă o lungă vară fierbinte. Atât de fierbinte, încât timpul se dilată, orașul devine de foc, iar linia orizontului este acaparată de apariții înșelătoare. În timp ce scriu aceste rânduri, vacanța pare mai aproape ca oricând. Adânciți într-o melancolică reverie, dorința ni se transformă într-o senzație fizică. Aproape că simțim pe propria piele soarele arzător al Italiei și vântul care lovește neabătut peisajul selenar și malurile insulelor grecești, în timp ce în urechi ne susură valurile neîntrerupte, țârâitul strident și monoton al cicadelor pitite în tufele de bougainvillea și acordurile hipnotizante ale pieselor lui Yasmine Hamdan și Souad Massi.

Pentru noi, la BAZAAR, Marea Mediterană devine în fiecare an contextul ideal pentru satisfacerea dorințelor de evadare din cotidian. De aceea, am dedicat dosarul special de vacanță fațetelor care compun acest spațiu privilegiat în care par să se regăsească toate ingredientele necesare existenței unui paradis terestru. Totul pare că a început aici și aici găsim acum totul. Bazinul Mediteranei este universul de legendă unde natura se dezvăluie și te învăluie cu peisaje care subjugă, locul unde istoria și-a developat cele mai dramatice povești de dragoste și război, unde cinemaul a triumfat în Journey to Italy cu Ingrid Bergman și George Sanders, Le Mépris a lui Jean-Luc Godard, La Piscine cu Alain Delon și Romy Schneider, este noaptea petrecută în ritmuri de lută pe o terasă la doar câțiva pași de plaje pitorești și de albastrul de safir al apei, este spațiul scăldat în ulei de măsline, lămâi de Amalfi și suc de rodii, și, nu în ultimul rând, locul de unde moda își găsește în fiecare an o fântână nesecată de inspirație. Este locul unde ne retragem atunci când vrem să trăim în „huzur, fără grijă sau supărare“. 

Spiritul verii a pus stăpânire pe întreaga redacție și a cuprins paginile ediției de față. Este vremea nesfârșitelor acumulări de imagini în telefoanele mobile și a jurnalelor vizuale în social media. Și, odată cu ele, a ținutelor estivale și a întrebărilor de stil care trebuie să-și găsească rapid răspuns. Am invitat în paginile acestei ediții connaisseurs pentru care vara este călătoare – iar călătoria devine un meșteșug ce merită exersat până la perfecționare –, alături de care să descoperim destinațiile hot și vestimentația de rigueur pentru vacanță. Colecționari de momente rare care să ne dea răspunsuri și să desluşească pentru noi cum putem transforma orice escapadă într-o colecție de amintiri prețioase.”

Andrei Iovu

Redactor-șef

Harper's BAZAAR iulie-august 2016_Pictorial Dan Beleiu

Oye Como Va. Fotografii de Dan Beleiu. Realizat de Andrei Iovu și Lil Bulgac

Harper's BAZAAR iulie-august 2016_Pictorial Robert Petreanu

Idilă de-o vară. Fotografii de Robert Petreanu. Realizat de Ina Borcea

Harper's BAZAAR iulie-august 2016_The News

10 lucruri pe care le iubim în moda românească. Pagini realizate de Lil Bulgac

Harper's BAZAAR iulie-august 2016_Beauty Masters

Beauty Masters. Fotografii de Christian Ferretti

Harper's BAZAAR iulie-august 2016_Special Vacanta

Special vacanță. Fotografii de Victor Oancea

Harper's BAZAAR iulie-august 2016_Elena Ferrante

Misterioasa Elena Ferrante și femeile din lumea ei. Interviu realizat de Ioana Chira

Harper's BAZAAR iulie-august 2016_Flash!

Harper’s BAZAAR Midnight Garden Party

Editia Harper’s BAZAAR Romania iulie-august 2016, acum la centrele de presa!
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here