SuperNOVA tocurilor de Zaha Hadid

0

Zaha Hadid, arhitect extraordinar al formelor fluide, si-a pus amprenta foarte personala pe o pereche de pantofi couture in editie limitata. Cu ajutorul United Nude si a directorului lor creativ, un adevarat ‘arhitect al pantofilor’, Rem d Koolhaas, Zaha Hadid a experimentat cu formele organice ce ii sunt specifice.

NOVA, pantofii arhitecturali rezultati, combina vinil cromat metalic cu piele nappa si fibra de sticla pentru a sustine un toc invizibil de 16 cm, o premiera in domeniu. Technici inovatoare, ca mulajul rotativ, sau mulajul in vid au fost folosite pentru prima oara in ingineria pantofilor. Doar aducand aceste tehnologii in domeniu a fost posibila juxtapunerea complexa a striatiilor metalice. Rezultatul Nova combina intr-o simbioza organica lumea naturala, arhitectura si moda.

„I-am apreciat dintotdeauna pe cei care indraznesc sa experimenteze cu materiale si proportii. Colaborarea noastra cu United Nude reinterpreteaza tipologia clasica a pantofului; fortand limitele a ceea ce este posibil fara a compromite integritatea,” spune Zaha Hadid despre Nova.

Arhitecta a fost incantata sa colaboreze si in trecut cu inovatori ce i-au apreciat viziunea originala. Dintre proiectele trecute am apreciat mai ales un prototip pentru Icone, geanta sac Louis Vuitton, bijuterii Swarowski si incaltamintea inovatoare pentru Lacoste.

Fiecare pereche Nova este disponibila in crom argintiu, negru sau auriu rose. Doar 100 de perechi din fiecare culoare cromata vor fi fabricate; pot fi pre-comandate din webshop-ul United Nude, iar din luna iulie pot fi vizionati in prestigiosul L’Eclaireur din Paris.

Mai jos puteti urmari  filmul care pune in evidenta formele neobinuite ale Nova, dar si fragmente din complicatul procesul de concepere:

[youtube 81fiQoIvgHc 600]

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here