TAG Heuer Carrera reinventează o noua generație de ceasuri sport elegante

0

Lansat în primăvara anului 1963 la târgul de la Basel, cronograful Carrera a devenit rapid un succes internațional și, probabil, cel mai faimos ceas de mână al brandului. Luându-și numele de la legendara cursă rutieră „Carrera Panamericana” desfășurată în Mexic, Heuer Carrera a fost conceput în mod expres pentru piloții de curse, care doreau un ceas ergonomic și ușor lizibil.

Ca simbol al spiritului sportiv al TAG Heuer, cel mai elegant model de colecție TAG Heuer Carrera fost actualizat: TAG Heuer Carrera Three Hands. Rezultatul final este un ceas superb al cărei design reinterpretează într-un stil modern eleganța. Ceasul a fost reinventat în patru versiuni: TAG Heuer Carrera Day Date 41 mm, TAG Heuer Carrera Twin-Time 41 mm. TAG Heuer Carrera Date 39 mm și TAG Heuer Carrera Date 29 mm, toate exprimând pasiunea eternă a mărcii pentru simplitate, din 1963.

TAG Heuer Carrera, o moștenire a eleganței în variantă sport

Colecția TAG Heuer Carrera este cunoscută mai ales pentru cronografele sale atemporale, sportive și elegante. De la apariția lor, cu mai mult de 60 de ani în urmă, create de vizionarul Jack Heuer, aceste ceasuri, cu liniile lor simple, fine și proporțiile perfecte, au devenit instantaneu recunoscute și ridicate la rangul de model iconic în orologerie.

Optând pentru un design simplu și modern, scopul lui Jack Heuer la acea vreme era să creeze un cronograf Heuer Carrera care să fie atât ușor lizibil, cât și perfect armonios – caracteristici ideale pentru șoferii de curse, care voiau să vadă ora dintr-o simplă privire a ceasului. În 1962, Jack Heuer, CEO al companiei de la acea vreme, a auzit despre celebra cursă auto Carrera Panamericana, una dintre cele mai periculoase din lume. Cuvântul spaniol Carrera, care înseamnă drum, cursă, carieră sau curs, i-a atras imediat atenția. Acesta a fost momentul când a considerat că ar fi numele perfect pentru un nou ceas.

Un ceas lizibil, în orice condiții

Legenda spune că obsesia pentru lizibilitatea ceasului TAG Heuera început în 1958, când Jack Heuer a scăzut într-un raliu elvețian în care concura, de la primul loc la al treilea, deoarece nu a putut să citească corect cronometrul tabloului de bord al mașinii. După aceea, Jack a decis să îmbunătățească acest aspect și astfel și-a manifestat dorința de a crea un design modern de ceas lizibil în orice condiții.

La începutul anilor 2000, versiunea TAG Heuer Carrera Three Hands a fost introdusă pe piață câștigând aprecierea pentru lizibilitatea perfectă și designul curat.

În 2021, noua colecție TAG Heuer Carrera Three Hands revine cu o notă modernă și un plus de rafinament. Toate noile îmbunătățiri vin într-o carcasă din oțel inoxidabil, atât în model cu brățară din oțel, cât și pe curea de piele – cu mai multe tipuri de cadrane: negru, albastru, alb sau argintiu și cu noul logo Carrera.

Acesta este motivul pentru care modelul Carrera lansat în 1963 arată extrem de diferit față de orice alte ceasuri produse de companie înainte. Puteți vedea în Carrera un accent pus pe tipografie și dorința de a explora cea mai pură formă posibilă. Designul este atât de clar și minimalist, încât există doar trei rânduri de text pe cadranul ceasului: Carrera – Heuer – Swiss Made – eliminând orice risc de a fi confundat sau distras de decorațiile de prisos.” a explicat Nicholas Biebuyck, Heritage Director TAG Heuer.

La începutul anilor 2000, a fost introdusă versiunea TAG Heuer Carrera Three Hands și, de atunci, această linie a fost întruchiparea căutărilor nestăvilite ale TAG Heuer pentru lizibilitate și claritate perfectă, în special în ceea ce privește modul de a exprima timpul.

Dacă Cronograful TAG Heuer Carrera este cel mai clar și mai lizibil mod de exprimare a timpului, Carrera Three Hands este cel mai ascuțit și mai lizibil mod de a citi ora, minutele și secundele și, ca atare, este succesorul cronometrelor care au fost produse de Heuer încă din anii 1930.

În 2021, noua colecție TAG Heuer Carrera Three Hands respectă aceeași filozofie master time și revizuiește acest patrimoniu bogat cu o notă de modernitate și aceeași pasiune pentru crearea de ceasuri cu un design clar și lizibil, perfect pentru piloți, precum și pentru toți iubitorii acestui legendar ceas. Un angajament pe care compania îl respectă de aproape 100 de ani.

Frédéric Arnault, CEO TAG Heuer, a declarat: „De la prima sa apariție, cu mai bine de două decenii în urmă, TAG Heuer Carrera Three Hands a devenit o piesă centrală din oferta noastră de ceasuri și suntem încântați să introducem o nouă linie care leagă ferm noul model de istoria primului ceas TAG Carrera, dar cu o notă nouă, îndrăzneață, de rafinament. Cu 4 variante și 13 ceasuri noi, clienții și colecționarii noștri vor găsi, fără îndoială, TAG Heuer Carrera care se potrivește în mod unic cu stilul lor de viață, bucurându-se în același timp de designul său minimalist și lizibilitatea de neegalat, caracteristici care i-au adus acestui model succesul de durată”.

TAG Heuer Carrera Date 39 mm și TAG Heuer Carrera Day Date 41mm

TAG Heuer Carrera cu dimensiunile 39 mm și 41 mm au un mecanism automatic Calibru 5 și sunt echipate cu o carcasă nouă, rafinată. Ceasurile au noua brățară în formă de H pentru versiunea din oțel și o curea din piele de aligator maro, pentru versiunea din piele.

Citirea cadranului este întotdeauna un atu, în special cu indicatoarele ceasului cu un design mai îndrăzneț și integrarea rafinată a indexului. Carrera Date 39 mm este prevăzut cu o dată la ora 6, iar pentru Day Date 41 mm, a fost proiectat un cadru mai subțire.

TAG Heuer Carrera Twin-Time Data 41 mm

TAG Heuer Carrera Twin-Time este echipat cu mecanismul automatic Calibru 7. Versiunea Twin-Time are noua brățară în formă de H. Indicatoarele ceasului pentru ore și minute sunt mai îndrăznețe și se observă cu ușurință.

Designul elegant și sportiv este evidențiat de o nouă margine a cadranului, rafinată în bicolor, argintiu și albastru, pentru a indica ziua și noaptea.

TAG Heuer Carrera Data 29 mm

TAG Heuer Carrera Date 29 mm, Calibru 9 automat, are o carcasă nouă și rafinată și o nouă brățară în formă de H. Pentru o mai bună lizibilitate, indicatoarele ceasului se remarcă ușor, iar noul index rafinat reflectă lumina și este inspirat de modelele originale de ceasuri Carrera.

Ryan Gosling, noul ambasador TAG Heuer Carrera

Ryan Gosling are un nou rol, acela de a fi cel mai recent ambasador pentru Tag Heuer, marcând primul său parteneriat de marcă. În campania de lansare a noii colecții de ceasuri Carrera Three Hands, vedeta îl interpretează pe protagonistul pe care l-a jucat în celebrul film Drive.

Despre colaborarea cu TAG Heuer, Gosling a spus: „TAG Heuer a fost cu consecvență un stâlp clasic și iconic de excelență în domeniul său de peste 160 de ani. Parteneriatul cu ei a fost o decizie ușoară, iar timpul, în general, este ceva la care mă gândesc mult acum. Copiii mei cresc repede, așa că stau cu ochii pe ceas într-un mod pe care nu l-am crezut vreodată”.

Iconicele modele TAG Heuer Carrera vă așteaptă în singurul magazin monobrand TAG Heuer Boutique din Baneasa Shopping Center și online pe Cellini.ro.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here