Creatorii de interioare: Tamina Lolev, arhitect Wolfhouse Productions

0
creatorii de interioare Wolfhouse Productions

Harper’s BAZAAR va invita sa ii descoperiti pe cativa dintre cei mai interesanti arhitecti si designeri ai momentului, responsabili cu a insufla o doza de creativitate interioarelor orasului.

Am descoperit ce vreau sa fac… dupa ce mi-am dat seama ca am absolvit Arhitectura in mijlocul crizei economice, intr-un timp si spatiu in care e foarte dificil sa construiesti arhitectura venind de nicaieri si, mult mai dificil, sa construiesti arhitectura de calitate. Ne-am reinventat profesia, nu suntem doar arhitecti. Ne intereseaza orasul in toata complexitatea lui, urmarim si mecanismele economice si sociologice care pun in functiune proiectele. Prin urmare, o parte din proiectele noastre sunt auto-generate, ceea ce ne-a permis sa ne dezvoltam, avand in plus fata de altii o perspectiva multilaterala a unui proiect, dar si libertatea de a fi creativi in orice moment.

Semnatura mea creativa si a echipei… este caracterizata prin decizii functionale, practice, fara twist-uri formale. Imagini puternice bazate pe forme geometrice, alaturi de preocuparea pentru identitatea locului; intotdeauna, un material ce ofera caldura spatiului pentru a fi locuibil; elemente ce instiga la socializare.

Scena de design in Bucurestiul actual… este in crestere si o sustinem prin proiectele pe care le auto-generam sau la care contribuim, cum ar fi Nod Makerspace sau Mater – Biblioteca de materiale, un nou spatiu dedicat comunitatii creative. O biblioteca de materiale care arhiveaza, sorteaza si prezinta mostre din cele mai noi si speciale materiale de pe piata – astfel profesionisti din domenii precum arhitectura, design interior, de produs, moda, arte vizuale, publicitate sau constructii vor avea acces la o baza de date utila pentru dezvoltarea de noi produse si proiecte locale Proiectul include o expozitie permanenta, o sala multifunctionala si o zona de birouri si se va lansa in toamna.

La Nod Makerspace – un centru comunitar creativ, care ofera spatiu de lucru si acces membrilor la o gama larga de ustensile si echipamente pentru fabricatie digitala si prototipare – provocarea a fost sa ne confruntam cu neajunsurile unei cladiri existente (in complexul Industria Bumbacului din zona Timpuri Noi), dar sa punem totusi in valoare calitatile spatiului industrial.

Suntem orientati catre… piese refolosite, fie ele cladiri existente sau spatii publice aflate in stare de degradare, cum este Debarcaderul de la Opera. Aici lucram la revitalizarea unei infrastructuri parasite a Dambovitei.

Piesa de design care mi-a atras atentia recent este Spatial Light Structure in Neon de Lucio Fontana.

Articol aparut in numarul de mai al revistei Harper’s BAZAAR Romania.

Cititi si: “Creatorii de interioare: Corvin Cristian, arhitect”!

Foto: Andreea Macri; Make-up: Adina Vlad

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here