(P) Cum să-ți alegi textilele pentru a te bucura de o vacanță relaxantă în propriul tău cămin

0
textile ikea

Materialele textile joacă un rol esențial în decorul unei locuințe și ajută și la sporirea stării de bine de acasă. Folosind anumite țesături, putem crea o atmosferă confortabilă în spațiile în care ne retragem pentru a ne odihni, iar cu ajutorul lor, ne putem bucura de un somn lin sau de o carte bună atunci când simțim nevoia să ne retragem în pat pentru puțină relaxare.

Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau opulent, există multe opțiuni din care poți alege.

Culorile și imprimeurile sunt elemente esențiale în alegerile noastre, însă criteriul cel mai important ar trebui să fie calitatea materialelor utilizate în producția textilelor, care trebuie să fie naturale și sustenabile. Spre deosebire de fibrele artificiale, cele naturale sunt fabricate în medii ecologice, din aria comerțului echitabil și nu numai că au un aspect mai plăcut, dar oferă și confort sporit. De pildă, bumbacul este un material natural și regenerabil care favorizează circulația aerului și absoarbe umezeala; textilele din bumbac sunt potrivite chiar și pentru cele mai toride zile.

Iar pe măsură ce zilele călduroase specifice sezonului de vară se apropie, putem începe să ne transformăm locuințele în veritabile refugii răcoroase, departe de soare, pentru a ne revigora și a ne reîncărca bateriile cu energie pozitivă – toate acestea într-un mod responsabil. În plus, dacă în 2020 unii dintre noi nu vor mai călători atât de mult ca în alți ani, materialele naturale din compoziția unei lenjerii de pat sau a unor draperii opace care resping căldura ne vor ajuta să ne relaxăm și să ne bucurăm de confortul celor mai plăcute vise.

textile ikea

Un somn odihnitor ne poate pregăti pentru o zi minunată, plină de activități distractive și momente petrecute în compania celor dragi. E ușor să-ți transformi dormitorul într-o oază naturală cu ajutorul unei huse pentru pilotă și a câtorva fețe de pernă confecționate din materiale organice. Produsele ANGSLILJA, plăcute la atingere și disponibile în șase nuanțe, sunt fabricate din bumbac pur. Dacă preferi modelele înflorate, colecțiile VATTENFRÄNE și ÄNGSSALVIA ar putea fi alte două opțiuni perfecte pentru tine, întrucât ambele includ seturi de pat fabricate din bumbac 100%.

textile ikea

Poate că vrei să adaugi și mai multă culoare viselor tale de vară – husa pentru pilotă și fețele de pernă SKOGSFIBBLA (și ele fabricate din bumbac 100%) vor aduce un strop din jungla exotică în camera ta. Și cum bumbacul nostru este crescut într-un mod sustenabil, te vei putea bucura de un somn tihnit, cu o conștiință curată.

textile ikea

Un alt detaliu crucial care contribuie la un somn odihnitor este, bineînțeles, perna și oricine își poate căuta una de dimensiuni perfecte, pe baza propriilor preferințe. LUNDTRAV este o pernă moale din bumbac, umplută cu fulgi de rață; în timpul nopților calde de vară, textura sa va lasă aerul să circule, favorizând evaporarea umidității. Poți opta pentru această pernă, indiferent dacă dormi pe burtă, pe spate sau într-o parte. Spre exemplu, dacă tinzi să dormi mai mult pe burtă, vei avea nevoie de o pernă mai joasă, care să-ți susțină capul la același nivel cu coloana vertebrală. Orice pernă LUNDTRAV se spală la mașină, la 60°C, temperatură care elimină acarienii.

Pe lângă somnul minunat din timpul nopților călduroase de vară sau reprizele scurte de repaus din timpul zilei, o vacanță petrecută acasă se poate transforma într-o experiență completă prin intermediul unor momente de relaxare în propria ta baie. De obicei, oamenii au tendința să asocieze ideea de spa cu muzică relaxantă, lumânări ce răspândesc în aer un parfum dulce, uleiuri, flori și lumină ambientală. Toate aceste elemente te vor ajuta să creezi o atmosferă plăcută în doar câteva minute. Așa că aprinde câteva lumânări parfumate, pregătește-ți baia, scufundă-te în apa caldă și bucură-te de câteva momente de liniște deplină.

Lumânările VÄLDOFT includ uleiul de rapiță, o materie primă 100% naturală, ca ingredient în amestecul lor de ceară și îți permit să te bucuri de un parfum minunat acasă, într-un mod mai sustenabil.

Prosoapele pot fi, și ele, de folos și te asigurăm că nu vei da greș cu cele incluse în gamele GRUCKAN sau VÅGSJÖN. Produsele GRUCKAN sunt fabricate din bumbac 100%, prezintă motive jucășe și culori aprinse, care-ți vor oferi un început de zi minunat. Prosoapele moi absorb apa, se usucă rapid și sunt confecționate din bumbac organic. Cele din colecția VÅGSJÖN au o textură în dungi absorbante, din bumbac flaușat, moale și foarte absorbant, astfel că designul lor atrăgător se îmbină perfect cu o funcție extrem de utilă. Le poți găsi la IKEA în diferite culori, ușor de asortat cu alte materiale textile sau accesorii deja prezente în baia ta.

Pentru a te ajuta să te bucuri de un moment deplin de răsfăț, îți propunem turbanul TRATTEN, menit să absoarbă umezeala din părul tău pe măsură ce îți continui activitățile obișnuite de acasă, îți alegi ținuta și te pregătești pentru o nouă zi însorită. Țesătura sa din bumbac prezintă aceleași dungi care absorb eficient apa, iar materialul se usucă și mai rapid. Textura turbanului este benefică pentru păr și ne ajută să evităm să-l uscăm cu un prosop obișnuit, care îl poate degrada. Este ușor ajustabil în funcție de părul tău, mulțumită mecanismului de fixare prin elastic. În plus, bărbații ar putea folosi TRATTEN la fel de ușor ca femeile.

Indiferent unde locuiești, vara anului 2020 nu va semăna cu niciun alt sezon de până acum. Cu toate acestea, puterea de a decide cum să profiți cât mai bine de o vacanță petrecută acasă stă în mâinile tale, iar IKEA vine în sprijinul tău cu o gamă variată de produse.

Te încurajăm să optezi pentru materiale textile ecologice, din zona comerțului echitabil. De-a lungul timpului, atunci când înlocuiești articolele de uz casnic, ia în considerare și ce se întâmplă cu toate aceste materiale odată aruncate. Ar fi minunat dacă ar dispărea în mod natural și dacă am alege cu toții materiale ecologice și reciclate, pentru un viitor mai curat și o lume mai bună. Încă din 2015, tot bumbacul folosit în producția articolelor IKEA provine din surse sustenabile – este fie reciclat, fie cultivat cu mai puțină apă, mai puține îngrășăminte și mai puține pesticide, în timp ce crește și marjele de profit pentru fermieri. Bun pentru oameni, dar și pentru planetă.

Pentru mai multă inspirație, poți accesa website-ul IKEA.

Citește și: Transformă-ți casa în cea mai plăcută destinație de vacanță

 

Articol semnat de Laurenția Onea, Store Communication & Interior Design Manager IKEA Pallady

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here