The Beauty Issue

0

 

„Prin toate manifestarile sale, moda se afla intr-un continuu proces de schimbare, reorientare si adaptare. Cam asta e treaba ei, natura care o defineste si care-i da sens. Intr-un sezon ne seduce cu nuante plasate strategic, in bloc, pe rochii structurate, pentru ca in urmatorul sa descopere ca doar o intoarcere – ce-i drept, revizuita si profund modernizata – la croielile si franjurile anilor ’70 va rezona cu spiritul timpurilor actuale. Desueta si nazuroasa? Nimanui nu-i pasa de asta atat timp cat ramane – paradoxal – autentica, densa si amuzanta. Dar cum facem sa tinem pasul cu ea permanent? Exista un mecanism prin care putem recunoaste ce se va dovedi o investitie inteleapta? Secretul nostru pentru aceasta primavara? Nimic mai simplu: niciodata prea „la moda“, dar nici o secunda in afara ei. Iar daca raspunsul nu va satisface, aveti la indemana o editie bogata in inspiratie.

Dupa indelungate dezbateri, am selectat cele mai spectaculoase fatete ale sezonului, insa cu un ochi critic, judecand fiecare piesa din perspectiva relevantei actuale, dar si din cea a atemporalitatii. Imprevizibila ciclicitate a modei? Checked! Je-ne-sais-quoi-ul parizian, care ne face inima sa tresalte datorita aerului firesc pe care il degaja, variantele grown-up ale stilului hippie, atat de indragit la ultrastylish-ul festival Coachella sau la autohtonul Summer Well, intersectiile culturale ale Vestului cu Estul regasite prin majoritatea colectiilor – nu a ramas piatra neintoarsa in incercarea noastra de a surprinde lookurile de rigueur ale zilei ce se vor transforma in clasicele de mane.

Dar daca moda ni se pare capricioasa, ce ramane de spus despre zona de frumusete, acolo unde, ca si in provocarile de stil, regulile exista, insa alegerile inteligente, in acord cu propriile nevoi, precum si maiestria aplicarii solutiilor, raman la latitudinea si priceperea fiecarei femei? Desi reperele clasice ale frumusetii sunt neschimbate, numarul produselor care se anunta a avea efect rapid si miraculos creste exponential de la un sezon la altul si, deci, devine aproape imposibila alegerea. De aceea, v-am pregatit o sectiune speciala si extinsa, menita sa va indrume spre solutia ideala cand vine vorba despre ritualuri de ingrijire, tratamente intense si un corp perfect, fara artificii inutile sau intrebari lasate fara raspuns. Nu garantam ca toate cititoarele vor ajunge sa semene cu Diana Moldovan sau Cara Delevingne, dar, atata vreme cat procesul va va face sa va simtiti mai bine, presupunem ca intregul demers si-a atins scopul si toata lumea castiga.

Tot pentru aceasta editie, Carine Roitfeld s-a alaturat legendarului makeup artist Kabuki pentru realizarea unui proiect fabulos ce reuneste cele mai reprezentative piese din precolectiile toamnei si lookurile de beauty – sharp si provocatoare, bineinteles – care vor spori efectul acestora.

Si daca am pomenit mai devreme de Zeitgeist, am oferit un spatiu generos femeilor fantastice care dau contur si substanta acestei mase de tendinte, imagini si atitudini, veritabile modele de viata a caror personalitate puternica transpare indiferent ce ar purta. Ne-am intrebat ce o face pe Tilda Swinton sa fie atat de iubita de lumea modei si care-i secretul din spatele imaginii sale inefabile si am provocat-o pe Marina Sturdza sa mearga pe firul bogatei sale biografii pentru a identifica rochia care i-a devenit semnatura stilistica. Iar spre finalul acestei editii, ne reamintim de ce Julianne Moore ne cucereste cu naturaletea, integritatea si doza dezarmanta de common sense pe care o degaja cu fiecare aparitie in roluri formidabile sau ca imagine a perfectiunii pe covorul rosu.

La sfarsitul lunii martie, comunitatea de moda a reactionat la adoptarea legii care interzice folosirea modelelor excesiv de slabe, nascand astfel noi dezbateri despre pericolele la care femeile se expun in incercarea de a imita imaginile idealizate din revistele glossy. Departe de noi aceasta controversa. Motivul? BAZAAR mananca. Si mananca bine, uneori prea bine. Pentru un update in materie de gastronomie si going out, am apelat la ajutorul a 11 femei cu expertiza in domeniu (muzele noastre urbane) pentru a ne ghida inspre meniurile must-try ale celor mai stylish locuri pentru pranz din Bucuresti.

Lectura placuta & bon appétit!”

Andrei Iovu, redactor-sef

Spring into Action. Fotografii de Dan Beleiu. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac

La Parisienne. Fotografii de Oltin Dogaru. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac

Reginele frumusetii. De Carine Roitfeld. Fotografii de Brigitte Niedermair

Julianne Moore. Text: Laura Brown. Fotografii de Camilla Akrans

The Look. Fotografii de Ionut Staicu. Realizat de Cosmin Florea

Beauty Hot 100. Realizat de Ioana Vasile

O viata la moda. Fotografii de Alex Galmeanu. Text: Anda Brindusa

 

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here