The Escape: Odisee Culinară

Plăcerea gustului e tot ce contează în aceste locuri, fie că urmează rețete tradiționale sau oferă versiuni moderne create de chef-i cu stele Michelin.

0
The Escape: Odisee culinară
The Escape: Odisee culinară

Arta patiseriei

Pregătiți-vă să stați la coadă pentru cele mai bune pastéis de nata din Lisabona la Pastéis de Belém, o patiserie care le face din 1837 după o rețetă străveche de mănăstire. Și pentru ca vacanța în capitala Portugaliei să fie un răsfăț culinar complet, cazați-vă la Palacio Belmonte, al cărui mic dejun abundă în gemuri proaspete, brânzeturi locale și jamón iberic. www.palaciobelmonte.com

Pastel de Nata
Pastel de Nata
Palacio Belmonte, Lisabona, Portugalia
Palacio Belmonte, Lisabona, Portugalia
Capela de la Palacio Belmonte, Lisabona, Portugalia
Capela de la Palacio Belmonte, Lisabona, Portugalia

Toscana savuroasă

Hotelurile legendare au o poveste. Il Pellicano se poate mândri cu una dintre cele mai bune: în 1965, doi îndrăgostiți, un aviator britanic și o socialite americană, au creat un refugiu romantic într-un golf de la poalele Monte Argentario, vizitat apoi de prieteni glamorous și stele ale ecranului. La dolce vita e experiența pe care Il Pellicano o promite tuturor oaspeților, iar mâncarea reprezintă, firește, un element esențial. Pe lângă barul în aer liber, există două restaurante de fine-dining: Pelligrill, care servește un excepțional pește la grătar, și Il Pellicano, cu fructe de mare ce i-au adus o stea Michelin.
www.pellicanohotels.com

Restaurantul Pelligrill, Toscana
Restaurantul Pelligrill, Toscana

Arome nordice

Copenhaga are multe alte opțiuni tentante pentru cină pe lângă Noma – le puteți descoperi dacă stați la Nimb Hotel, în inima magicelor Grădini Tivoli. Pachetul Ultimate Foodie, pentru două nopți, include un tour gourmet al orașului, cu desgustări de caviar și șampanie, un curs privat de gătit și cină la restaurantul hotelului, Gemyse, al cărui meniu e preponderent vegetarian și care are propria lui seră de legume și verdețuri. Ardeți caloriile la noua piscină încălzită de pe acoperișul hotelului – o raritate în Danemarca.
www.nimb.dk

Grădinile Tivoli
Grădinile Tivoli

Singapore pentru gurmanzi

Locul de naștere al cocktailului pe bază de gin Singapore Sling – legendarul hotel Raffles, inaugurat în 1887 – a fost renovat și se va redeschide pe 1 august cu un line-up nou de chef-i. Alain Ducasse va aduce aromele mediteraneene la Bar & Billiard Room, într-un concept de sharing & grill. Cu restaurantul La Dame de Pic din cadrul hotelului, Anne-Sophie Pic, deținătoarea a trei stele Michelin, își va face debutul în Asia. Iar Jereme Leung, vedeta bucătăriei chineze moderne, și-a numit restaurantul yì, însemnând artă, pentru a sugera complexitatea gastronomiei din țara sa natală.
www.raffles.com

Hotel Raffles
Hotel Raffles

Estul întâlnește Vestul

Kabuki Raw, cu o stea Michelin, oferă mâncare japoneză la superlativ în … sudul Spaniei. Restaurantul este parte din resortul Finca Cortesin, de pe Costa del Sol, un loc care reușește să fie deopotrivă glamorous și confortabil: grădini luxuriante ce se întind pe mai mult de două hectare, un hotel inspirat de arhitectura tradițională andaluză și o piscină infinity lungă de 35 de metri, chiar lângă plajă.
www.fincacortesin.com

Resortul Finca Cortesin, de pe Costa del Sol
Resortul Finca Cortesin, de pe Costa del Sol

Traducere și adaptare: Ioana Chira

Foto: Istock, Getty Images

Articol apărut în numarul de iunie Harper’s Bazaar România

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here