The Party: Ovidiu Buta

0
4

Fotografie de Oltin Dogaru


PETRECEREA PERFECTA ACASA INSEAMNA… o intalnire cu prietenii foarte apropiati. Niciodata nu o sa-i amestec cu obligatiile sau cu vedeta momentului. Traim intr-o viteza atat de nebuna, incat ne mai „vedem” doar pe Facebook, si poate de aceea tin si mai mult la aceste intalniri atent planificate.

CE SURSE DE INSPIRATIE AI PENTRU ALEGEREA UNEI TEME? Cat mai neasteptate, firesc. Imi place sa surprind oa­meni pe care cu greu ii mai surprinde ceva. Daca la moda este bucataria frantuzeasca, in mod sigur pe masa mea vor exista platouri romanesti. De-a lungul timpului m-am oprit fie la teme culese de prin moda, gen Blow meets Schiaparelli, fie la cele din filmele preferate – Almodóvar imi inspira o masa plina de preparate picante, iar Sofia Coppola, un amestec is­teric de macarons cu sushi.


DRESS CODE: Nu exista. Cine vrea sa se imbrace in functie de tema anuntata, foarte bine. Dar nu ar trebui sa fie ceva obligatoriu. Cu cat te incorsetezi mai mult, cu atat seara se termina mai repede. Verificat.

EXTRAVAGANTA NECESARA: Un bartender, un DJ sau Loredana live, daca imi face un discount sanatos.

CE ACTIVITATI PREGATESTI PENTRU INVITATII TAI? Nimic special, las totul sa curga de la sine. Iar daca atmosfera nu se leaga, le propun un „shots game”.

MENIUL PREFERAT: Urmatoarea petrecere sper sa fie inspirata din Diana Vreeland. De ce sa nu… iti inviti prietenii sa guste preparate gindite sa ilustreze crezul doamnei: daca nu exista, inventeaza? Si aici avem inghetata in forma de friptura, votca servita in borcane de gem (si cu consistenta acestuia) si sushi sub forma de sarmale, plus flori din branzeturi.

DESERTUL FAVORIT: Torturi gigantice, albe, de nunta, dar si prajituri de casa.

CUM DECOREZI MASA? Depinde de tema: am avut mese pe care le-am acoperit cu pagini din ziare, in genul bistrourilor ieftine, dar am servit mancarea in vase Delft, si mese la care am servit mancarea moleculara in portelan de la 1920, cu tacamuri Christofle din aceeasi perioada. In cazul unui party à la Diana Vreeland, as cauta variante si mai extravagante: de ce sa nu servesti antreurile in scrumiere si sa folosesti ca piesa centrala niste pantofi supersexy de la Agent Provocateur in care sa pastrezi linguritele de desert?

CUM FACI CA TOTUL SA ARATE SIC? Cu umor.

FLORILE ALESE: Liliac, in cantitati industriale.

PLAYLIST PENTRU URMATORUL PARTY: Pucheros de Brasil, al Victoriei Abril, Imaginary Girl, de David Lynch, si hiturile momentului, remixate. Tuturor ne place sa fredonam ceva cunoscut.

ULTIMA DEPENDENTA CULINARA: Jae-Yook Kim-Chi Bo-kum: porc picant cu kim chi. L-am descoperit intr-o cantina din Coreea si am reusit sa il recreez destul de corect.

SFATURI PENTRU GAZDE

Planificati cu atentie petre­cerea, dar lasati la latitudinea invitatilor linga cine se asaza la masa.

Nu invitati decat persoane care va fac placere.

Pregatiti totul in avans, astfel incat sa nu aveti surprize in ziua Z.

Folositi cu in­credere o firma de catering, in special daca nu sunteti un bucatar indemanatic.

Nu folositi tacimuri din plastic!

Intotdeauna pregatiti o surpriza in plus fata de meniul anuntat.

Niciodata nu exista prea multa gheata sau alcool.

Daca va este teama ca cineva o sa va sparga pretiosul portelan, nu-l folositi. Cumparati de la Ikea cele mai banale farfu­rii; macar veti scuti musafirii de atentionari repetate.

MUST-HAVES:

Servetele de epoca brodate manual. Se pot gasi aproape in orice consignatie.” Inel pentru servet colectia Landscape, portelan Rosenthal, My House

 

O haina de chelner si o boneta pentru cainele meu.”

 

 „Votca Finlandia, probably the best vodka in the world.”

 

Platouri cu capace de sticla, in genul celor folosite de cofetarii.”  Glass Bell Madeleine, Flamant, Nobilis

 „Galeti metalice, de la Ikea, pentru flori raspandite prin casa.“

 

Articol aparut in Harper’s BAZAAR Romania, editia iulie-august 2013.

Cititi si despre petrecerile gazduite de Mirela Bucovicean (Molecule-f.com) si Cristina Mazilu (Chez.mazilique.ro). 

 


Facebook Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here