The Style: Michelle Pfeiffer, mereu cool fără efort

0
The Style: Michelle Pfeiffer, mereu cool fără efort
Mantou Brunello Cucinelli, preţ la cerere, Cercei Jenny Bird, jenny-bird.com, 65 $ – 95 $, Botine Gianvito Rossi, gianvito- rossi.com, Lessons for the 21st Century, de Yuval Noah Harari, Touchup Skin Concealer Pen, Beautycounter, beautycounter.com, 33 $, apă de parfum Torn, Henry Rose, 50 ml, henryrose.com, 120 $, Becoming, de Michelle Obama, sandale Birkenstock, birkenstock.com, 160 $

Michelle Pfeiffer, actrița în vârstă de 61 ani, fondatoarea liniei de parfumuri Henry Rose, este mereu cool fără efort.

Stilul meu personal e o împletire de hippie vechi cu design clasic. Designerii de la care cumpăr cel mai des combină aceste două direcţii în grade diferite. Ador cum arată o femeie într-un costum impecabil. Eu, una, am în garderobă costume de la Saint Laurent şi Alexander McQueen, plus unul nou, alb, de la Armani, pe care-l iubesc!

Am o mulţime de perechi de sandale Birkenstock. În plus, chiar şi vara port ghete, la fel ca Stevie Nicks. Accesoriile mele favorite sunt cerceii circulari. Îi port de când aveam 12 ani.

Cel mai mult am cheltuit pe un mantou Brunello Cucinelli. E foarte extravagant, dar şi atemporal, aşa că îl voi avea o viaţă întreagă. Am fondat Henry Rose pentru că am vrut să creez o linie de parfumuri fine care să împace calitatea şi siguranţa.

Interesul meu în „frumuseţe curată” a început când am devenit mamă. Înainte, presupuneam că, dacă un produs e disponibil în magazin, înseamnă că a trecut de nişte controale. Pare de la sine înţeles că trebuie să existe dovezi că un ingredient sau altul e sigur înainte de a fi utilizat în produse pe care le aplici pe piele. În cele din urmă am găsit baza de date a organizaţiei [nonprofit] Environmental Working Group, Skin Deep, care evaluează produsele de beauty după criterii de transparenţă, practici de producţie şi calitate a ingredientelor. (Acum fac parte din board-ul EWG.)

În timp ce analizam această bază de date, ingredientul „parfum” îmi tot apărea sub ochi, iar EWG îl evalua mereu negativ. Am început să caut produse fără parfum şi chiar nu m-am mai dat cu parfumuri timp de 10 ani din cauza asta. Linia mea e verificată de EWG şi, totodată, certificată de Cradle to Cradle, aşa că am trecut prin toate controalele – am vrut să ating cele mai ridicate standarde. Când lucram la formulele parfumurilor, mirosurile mă duceau cu gândul la copilărie şi la aromele păstrate în memorie de atunci. Fără să-mi dau seama, încercam să recreez ceva din apa de colonie a tatălui meu în primul parfum din colecţie, Torn. E şi parfumul cel mai pe gustul meu.

Un alt produs esenţial de beauty pentru mine este corectorul Beautycounter. Port unul şi în geantă. Tocmai am început să citesc cartea lui Michelle Obama [Povestea mea]. Citesc, de asemenea, 21 de lecţii pentru secolul XXI, de Yuval Noah Harari.

Îmi doresc să ajung în „Blue Zones” [regiunile din lume unde oamenii trăiesc mai mult, conform lui Dan Buettner, precum Nicoya, Costa Rica]. Aş vrea ca timp de o lună să nu folosesc electronice deloc.

Articol publicat în numărul print iulie-august 2019 HARPER’S BAZAAR

TRADUCERE: IOANA CHIRA. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES; PRIN AMABILITATEA DISTRIBUITORILOR ŞI A EDITURILOR

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here