Thom Yorke, alături de iubita sa, Dajana Roncione, în videoclipul ANIMA

0
Thom Yorke și Dajana Roncione pe covorul roșu la premiera filmului Suspiria la cea de-a 75-a ediție Venice Film Festival, 1 septembrie, 2018 (Foto Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Odată cu anunțarea celui de-al treilea album solo, intitulat ANIMA, Thom Yorke, solistul Radiohead, a lansat un scurtmetraj / videoclip cu același nume pe Netflix. Filmul are 15 minute, este format din 3 tablouri, a fost regizat de Paul Thomas Anderson (cunoscut pentru The Master, Magnolia, Boogie Nights, There will be blood) și o are în distribuție și pe iubita sa, actrița italiancă Dajana Roncione, în vârstă de 35 de ani. Filmul folosește 3 melodii de pe albumul Anima, “Not the News”, “Traffic” și “Dawn Chorus.”

Thom Yorke și Dajana Roncione în ANIMA, Netflix

Filmat în Praga și Les Baux-de-Provence, scurtmetrajul îl urmărește pe Yorke într-un univers distopic, rupt parcă din cartea lui George Orwell, 1984, cu navetiști care ațipesc în metrou în drum spre fabrică, trecând apoi într-un univers suprarealist unde se desfășoară o poveste de dragoste care nu știm cum se sfârșește. Coregrafia dansatorilor (compania suedeză de dansatori GöteborgsOperans) din ANIMA a fost realizată de Damien Jalet, cel care e responsabil de dansurile din ultimul film al lui Luca Guadagnino, Suspiria (2018), al cărui soundtrack a fost realizat de Thom Yorke.

Albumul solo al lui Thom Yorke, ANIMA, a primit deja multe recenzii pozitive, criticii spunând că este primul lui album solo unde nu se mai simte nevoia unei trupe în spate. Solisul declară că noul album a fost inspirat de teoriile lui Carl Jung despre inconștient și de felul în care creierul percepe lumea în somn, când visează.

Videoclipul poate fi urmărit doar pe Netflix. Albumul Anima este disponibil pe Spotify și recomandăm să îl ascultați în căști sau cu volumul la maximum în mașină. Avem și o recomandare de lectură de la Thom Yorke, care a citit recent cartea Why we sleep: Unlocking the Power of sleep and dreams a lui Matthew Walker, care l-a fascinat.

Foto: Getty Images, Netflix

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here