Tilda, gardian al modei

0

(foto: Tumblr)

Tilda Swinton este cunoscuta pentru stilul sau aparte, atat ca actrita, cat si prin declaratiile de stil. Fie ca poarta cu naturalete siluetele drapate ale lui Ackermann, sustine traditia inovatoare a casei Pringle of Scotland sau alege roluri in care personajul este exprimat si prin haine, precum opulenta din Orlando sau minimalismul luxos din Io sono l’amore, cu tinute concepute de Raf Simons, moda este o arta natural integrata in viata ei.

Recent a filmat poate cel mai avangardist proiect de pana acum, sub regia fotografei Katerina Jebb. Scurt metrajul este intitulat The Future Will Last a Very Long Time, parafrazare a autobiografiei lui Louis Althusser. Jebb a creat filmul in timpul repetitiilor pentru performance-ul The Impossible Wardrobe al lui Olivier Saillard, directorul muzeului Galliera, ce va rula in timpul Festival d’Automne à Paris. Performance-ul va dura 20 de ore, de pe 29 septembrie pana pe 1 octombrie, si se va petrece la Palais de Tokyo.

Filmul va rula in bucla in timpul evenimentului si o dezvaluie pe Tilda plimbandu-se prin arhivele muzeului Galliera, purtand un halat si manusi albe. Gesturile minutioase ale arhivistului de moda, completate de gesturi noi, caste sau romantice, o transforma intr-un gardian al modei, cu o garderoba cu mii de articole istorice la indemana, insa imposibil de purtat. O miscare gresita poate distruge ireparabil tesaturile fragile. Gestul Tildei de a scoate o haina purtata de Napoleon Bonaparte sau un palton creat de Madeleine Vionnet devine un fel de prezentare de moda istorica si ireala.

(foto: Tumblr)

In cadrul evenimentului, figurile celor care au purtat cu adevarat hainele vor fi proiectate deasupra imaginii Tildei. Asftel, istoria si moda se impletesc si se dezvaluie una pe alta, creand, in acelasi timp, imagini fantomatice si obsesive precum cea de mai jos.

(foto: Palais de Tokyo)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here