Tim Walker, povestitorul

0

Tim Walker este unul dintre cei mai mari fotografi de moda, in acest moment, iar o retrospectiva a operei lui poate fi vizitata in cadrul expozitiei Storyteller, din Somerset House, Londra.

Fotografiile lui Tim Walker, extravagante prin metodele folosite, uimesc prin culoare, umor si originalitate. Fotografia lui Walker este focusul expozitiei, dar aparatul de fotografiat, spune el, ‘este doar o cutie intre tine si ceea ce vrei sa surprinzi.’

Totul in pozele lui Tim Walker este construit in detaliu, la scala reala si, pentru a introduce vizitatorul in mecanica din spatele fotografiilor, spatiul expozitiei este adus la viata de o selectie din extraordinara recuzita si modelele folosite: papusi uriase grotesti sau un avion de lupta Spitfire distrus, aproape de scala reala.

Astfel, aproape ca ne simtim ca pe un platou de filmare pe care zumzaie o intreaga echipa de stilisti, make-up artists si hair stylist, croitori, constructorii modelelor, responsabili de recuzita, modele, toti coordonati de Walker pentru a ajunge la acea imagine ce surprinde tot.

In cadrul expozitiei sunt proiectate si o serie de filme alese de Tim, care ne arata franturi din universul lui, ce au devenit inspiratia pentru opera sa. Printre fragmentele de filme proiectate se gasesc si filme cult ca: La Belle at la BeteThe Red ShoesA Matter of Life and Death si scurt metrajul cu care Tim si-a facut debutul de regizor, The Lost Explorer.

Cu ocazia expozitiei a fost lansata si cartea The Storyteller, conceputa grafic de Ruth Ansel, care iclude 175 de imagini, colaje si instantanee din arhiva lui Walker, ce poate fi comandata de pe Amazon.

Expozitia poate fi vizitata pana pe 27 ianuarie 2013.

(foto: SNC)

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here