6 pași esențiali pentru tinerețea tenului

0
tineretea tenului

Tinerețe fără bătrânețe există doar în basme. În realitate, nu avem cum opri timpul, dar putem să încetinim procesul îmbătrânirii prin mici gesturi executate cu regularitate.

Ține de noi să ne păstrăm cât mai mult timp pielea fină sau, în caz contrar, vom îmbătrâni mai devreme. Alegând cele mai potrivite ingrediente în rutina de îngrijire și respectând câteva reguli de bază, tenul tău poate fi mai tânăr decât vârsta din buletin.

Curăță delicat!

Curățarea e importantă, dar, când e prea agresivă, pielea suferă, se deshidratează și se ridează prematur. În concluzie, este indicat să nu omiți niciodată acest pas și, desigur, să alegi cu grijă produsul de curățare pe care îl folosești. Așa cum ne spălăm trupul și dinții, și tenul are nevoie în fiecare zi de îngrijire, iar demachierea nu are cum să lipsească din această etapă importantă. Loțiunea de curățare și demachiantul trebuie să aibă ceva în comun: un pH scăzut, care să nu afecteze hidratarea, ba chiar să contribuie la ea.

Sfat: demachierea trebuie urmată de curățarea tenului măcar cu apă, dacă nu folosești o loțiune de curățare specială. Lăsând de- machiantul pe față, există riscul ca porii să se înfunde și să rămâ- nă pe piele urme de grăsime. Te întrebi dacă e nevoie de tonic? După curățare cu un produs cu pH ridicat, apa tonică restabilește pH-ul pielii. În funcție de ce pH folosești pentru curățare, poți adăuga sau nu un produs tonic acestei etape de îngrijire.

Citește și: Top 5 produse de beauty pentru rutina ta de îngrijire acasă

Exfoliază!

Pielea știe să scape singură de celulele moarte, însă, pe măsură ce îmbătrânim, acest proces încetinește și e nevoie de puţin ajutor. Altfel, pielea devine ternă și rugoasă, capătă un aspect îmbătrânit. Produsele exfoliante sunt o modalitate excelentă de a ajuta tenul să-și păstreze ca- tifelarea și tinereţea. Pentru a îndepărta celulele moarte fără daune, e bine să alegi un exfoli- ant delicat, cu particule fine sau loţiunile cu acid glicolic sau acid lactic. Fă acest tratament o dată pe săptămână.

Sfat: alege chiar un burete special pentru faţă sau o perie sonică, pe care le poţi folosi în fiecare zi fără grijă.

Adaugă ser!

Înaintea cremei, folosește un ser, pentru o hidratare profundă. Alege unul cu acid hialuronic, cu vitaminele A ori C, substanţe ce reduc vizibil acţiunea radicalilor liberi.

Hidratează, hidratează, hidratează!

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea produce mai puţin sebum și devine din ce în ce mai uscată. Hidratarea este esenţială pentru păstrarea aspectului tânăr. Alege o cremă cu ingrediente care să atragă și să menţină apa în ţesuturi, cum ar fi glicerina, vaselina și acidul hialuronic.

Asigură protecţie anti-UV în fiecare zi!

Că-i vară sau iarnă, tenul are nevoie de această protecţie, întrucât razele solare sunt responsabile pentru multe dintre semnele vizibile ale îmbătrânirii pielii. Inclusiv coloraţia din jurul ochilor este legată de expunerea la soare fără protecţie! Tot el, în mare măsură, e responsabil de descompunerea colagenului și anomalia de elastină, care face pielea mai subţire și mai ridată. Mulţi dermatologi au în cabinete aparate care scanează pielea și îţi arată clar ravagiile aduse de soare. Odată ce ai luat contact cu o astfel de analiză, cu siguranţă SPF-ul nu va mai lipsi din crema ta de zi!

Răsfaţă-te!

Un alt motiv pentru apariţia ridurilor este poziţia de dormit. Studiile au arătat că impregnarea texturii feţei de pernă pe ten în timpul somnului duce la apariţia „ridurilor de dormit“ permanente. Soluţiile sunt simple: să dormi cu faţa în sus și pe o faţă de pernă din mătase, care să prevină frecarea pielii.

Citește și: 6 mituri despre retinol și adevărul din spatele lor 

 

Text: Luminița Tăbăran

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here