Ținuta Serenei Williams interzisă la edițiile viitoare French Open

0
2018 French Open - Day Seven

Catsuit-ul negru ce-i conferea alura unei supereroine a părut la French Open 2018 alegerea perfectă pentru revenirea pe teren a Serenei Williams. Outfitul ales de aceasta după ce a născut părea desprins din blockbusterul Black Panther. Iar într-o postare de pe Instagram, ea a dedicat această apariție „tuturor mamelor aflate acolo care au avut o revenire grea după sarcină”.

Aproape 800.000 de oameni au apreciat acea postare, însă Federația Franceză de Tenis nu s-a arătat tocmai entuziasmată.

Associated Press tocmai a anunțat că acest catsuit va fi interzis pe terenul de la French Open datorită unui nou cod vestimentar. Bernard Giudicelli, președintele Federației Franceze de Tenis, a declarat în revista Tennis că outfitul ei a fost o problemă specială. „Nu va mai fi acceptat. Trebuie să respectăm jocul și locul”, a spus el. „Cred că uneori am mers prea departe.”

Aceasta a fost prima apariție a Serenei Williams, într-un turneu de Grand Slam, după ce și-a anunțat sarcina în aprilie 2017

Însă costumul lui Williams a fost mai mult decât o declarație de modă sau un moment de excentricitate. Această variantă a fost aleasă împreună cu echipa Nike pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge, o problemă cu care sportive s-a confruntat după naștere.

Giudicelli a mai spus că regulile nu vor fi la fel de stricte ca la Wimbledon, unde toți sportivii sunt obligați să poarte ținute albe, însă va cere designerilor să ofere un preview al ținutelor pentru a „impune anumite limite”.

Aceste declarații nu au fost trecute cu vederea de Nike, care a postat vineri seara pe Twitter o imagine în alb și negru cu Serena purtând respectivul costum însoțită de mesajul „You can take the superhero out of her costume, but you can never take away her superpowers”.

Citiți și: “Simona Halep se afla la o victorie distanta de primul loc in topul WTA”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here